Şanlıurfalı öğretim üyesi ve hukukçu Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, Adana’da üniversite öğrencileriyle buluştu.

AK Parti Genel merkez Gençlik Kolları Üniversiteler birim Başkanlığının Koordinesinde Adana Üni-AK (Adana İl gençlik Kolları Üniversiteler birimi) Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Teşkilatı tarafından düzenlenen Gençlik, Liderlik ve Siyaset adlı konferansı verdi.

1.5 saat süren konferansta Sakar, gençlik, liderlik ve siyaset konularına değindi. Urfalı öğretim üyesi Sakar’a öğrenciler soru cevap kısmında sorular da yöneltti.

‘’Cesaret insanı genç tutar, korkular yaşlandırır’’

Konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, gençlere enerjilerini zorluklara değil amaçlarına vermeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Gençlik dönemlerinin iyi değerlendirmeleri gerektiğini gençlere aktaran Sakar ‘’Araştırmaya, bilime ve kendilerine geliştirmeye açık bir dönem olan gençlik dönemi verimli bir şekilde değerlendirilmeli. Uzlaşma kültürü ile hareket edilip, çatışmalı ortamlardan uzak durulması zamanının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Kendinizi her alanda geliştirip, bilginin ve çalışkanlığın önünde hiçbir engelin duramayacağının da idrak edilmesi lazım. Cesaret insanı genç tutar, korkular yaşlandırır. Hangi işi yaparsanız yapın başarı için önemli olan ödülü kazanmak değildir, ona ulaşırken ödülü paylaşabilmek, o dayanışmayı gösterebilmektir’’ dedi.

‘’Liderlik emretmek değil, sevgiyle yönetebilmektir’’

Liderliğin vizyon yaratan, hedefler belirleyen, o hedeflere ulaşmak için doğru usulleri değerlendiren, bulunduğu ortama katkı sağlayan, iş birliği içinde hareket eden, emrederek değil dayanışma içerisinde sevgiyle yönetebilmek olduğunu da belirten Sakar ‘’Siyaset ise iş birliği olguları ile bağlantı içinde uzlaşmacı kültürle hareket etmektir. Siyaset toplumsal alanın her alanında yer alır. Siyaset toplumda bulunan çeşitli din, ırk ve çeşitli kültürlere mensup insanları ortak idealler ve başarılı projeler etrafında birleştirerek ülkeye hizmet etmesini sağlamaktır. Yine siyaset bilgili, cesaretli, bilgiye, bilime ve dayanışmaya açık birlik ve beraberlik içinde ekip çalışmasına inananların işidir’’ dedi.

Konferansın sonunda öğrenciler, üniversite ve ÜNİAK yetkilileri Sakar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Sakar, konferansın oldukça verimli geçtiğini de sözlerine ekledi.

Konferansa AK Parti Genel Merkez Gençlik kolları Üniversiteler Birim Başkan Yardımcısı, Adana İl Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanlığı, Bilim ve teknoloji Üniversitesi Üni-Ak Başkanlığı Teşkilatı, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İLGİLİ HABERLER...