“Sorunlarımızın çözümüne katkı sağlayacak”

AK Parti Şanlıurfa İl başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Bekir Kan, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Salih Saraç, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i Hava Limanında karşıladılar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti ve il Başkanı Bahattin Yıldız ve Teşkilatla bir araya geldi. Daha sonra AK kadro Bakan Dönmez’in Şanlıurfa programlarına eşlik ettiler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in öncülüğünde Şanlıurfa’daki paydaş Kurum ve Kuruluşların da katılımıyla enerji konulu toplantı gerçekleştirilerek Şanlıurfa’daki enerji sorunları Bakan Fatih Dönmez’e iletildi.

Çiftçilere destekleme müjde

İl Başkanlığını ziyaretlerinde Şanlıurfa’da olmaktan ve coşkulu ve dinamik AK Parti İl Teşkilatıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçilere ve enerji sorunundan dertli olan Şanlıurfalılara müjde verdi.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Bakan Dönmez’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Şanlıurfa’da yaşanan enerji sorunlarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi ve çiftçilere müjde verip yaklaşık 325 milyon TL toplam tutarlı ‘Mazot-Gübre Desteklemesi’ ödemelerinin 22 Şubat 2019 tarihi itibariyle 58 Bin çiftçimizin hesaplarına aktarılmış olduğunu söyledi.

AK Başkan Bahattin Yıldız ayrıca; elektrik konusunda vatandaşlardan gelen talepleri anlatarak, Şanlıurfalı vatandaşların taleplerini Bakan Fatih Dönmez’e iletti.

Bakana iletilen talepler şöyle sıralanıyor;

“Sağlıklı kesintisiz enerji verilemiyor. Alt yapı yatırımlarına şehrin ihtiyacına göre yeterli bütçe ayrılmadığı için gerekli yatırımlar yapılamıyor. Bu konuda Enerji Bakanlığının devreye girip yatırımların bir kısmını yapması gerekiyor. Arızalara müdahale; eleman ve araç eksikliğinden dolayı ve iddialara göre şirketin bilinçli az kişi çalıştırmasından kaynaklı zamanında müdahale yapılamıyor, arızalar bazen 24 saati geçiyor. Alo 186 Çağrı Merkezi sağlıklı çalışmıyor. Çağrı Merkezi ve arıza ekipleri arasında koordinasyon eksikliği çok ciddi yaşanıyor. Kırsal mahallelerin trafoları bir aboneye 1Kw hesaplanıyor, aslında gereken, 1 haneye enerji ihtiyacı en az 2.7 Kw. Bu yüzden trafoların büyütülmesi için acil bir bütçe hazırlanıp değişmesi gerekiyor. (Örnek; 50 aboneye 50 Kw, bazı yerlerde 100 Kw ama 50 aboneye 160 Kw trafo olması gerekiyor.) Ciddi derecede hem evlerde, hem tarımsal sulamada usulsüz cezalar yazılıyor ve insanlar uzlaşma adı altında mağdur ediliyor. Aboneli hanelere enerji bağlantısı için direk ve tel talepleri yerine getirilmiyor. Bazen sayaçlara bakmadan fatura kesiliyor. Borcun kişiye esas olması gerekirken, borçlu bir abonenin olduğu yere başka biri abone alıp kullanabilmeli, buda mağduriyet yaratıyor. Çiftçilere koyulan blokelerin işlemlerinde daha profesyonel çalışılıp, insanlar çok mağdur edilmeden çözülüp, vatandaşın kalan parasını serbest bırakmaları gerekiyor. Bu konuda çalışan ekibin güçlendirilmesi gerekiyor.”

Sorun ve talepleri dinleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bürokratlarla bu konularda gerekli adımların atılacağını belirtip, tarımsal sulama tarife gurubuna diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin de eklendiği müjdesini verdi.

Şanlıurfa’nın, bilindiği gibi özellikle tarım alanında çok güçlü bir şehrimiz olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Henüz sulama şebekesi tam olarak devreye girmiş değil. Bazı bölgelerde halen eksikliklerimiz var. Çiftçilerimiz de sulama ihtiyacını, elektrik enerjisini kullanmak suretiyle yerine getirmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıl Bakanlar Kurulu kararıyla burada tarımsal sulamayla ilgili önemli bir destek kararı çıkmıştı. O uygulamayla alakalı da yerinde bilgileri almış olacağız” dedi.

Şanlıurfa’da çiftçilere bir de müjde veren Bakan Fatih Dönmez, “Bir müjdemiz daha var. Tarımsal sulama tarife grubuna diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan müşterileri de eklemiş olduk. Bunların bir kısmı işletme, ticarethane kategorisinde yer aldığı için… Özellikle hayvancılık faaliyeti yapan çiftçilerimiz de bundan sonra tarımsal sulamadaki elektrik tarife gurubu avantajlarından yararlanmış olacaklar. Gerekli hazırlıkları tamamladık. Hemen hemen bitmek üzere. En geç 1 ay içerisinde uygulamaya da başlamış olacağız” diye konuştu.

Daha sonra; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla Aksa Doğalgaz'ın Karaköprü ilçemizdeki şubesinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte Halilürrahman (Balıklıgöl) Platosunu ziyaret ederek, yolda karşılaştıkları vatandaşlarımızla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler ve Balıklıgöl’ün kutsal kabul edilen balıklarına yem attılar.