5 büyükşehirde yaşayan 18 yaş ve üzeri 10 bine yakın katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak CATI bilgisayar destekli telefonla gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı.

Anket çalışmasında AK Parti’nin Şanlıurfa, Erzurum ve Hatay, Kahramanmaraş’ta önde olduğu bildirildi. Van’da ise HDP’nin ipi göğüslediği öğrenildi.

EMAX tarafından yapılan anket çalışması 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik seçmenlerin parti tercihlerini ölçmek ve değerlendirmek için gerçekleştirildi. Araştırma örneklemi TÜİK, 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlendi. Araştırma, 5 büyükşehirde yaşayan, 18 yaş ve üzeri toplam 6 bin 615 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniği ile gerçekleştirildi. Elde edilen veriler, kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı.

İLGİLİ YAZI...

MEDYAURFA.COM yazmıştı!

Şanlıurfa ile ilgili diğer araştırma sonucu!