24 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün ardından AK Parti geçtiğimiz hafta da İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Açıklanan listede Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Siverek, Suruç (Kayyım), Viranşehir (Kayyım) ilçelerinin belediye başkan adayları değişmiş, Harran ise MHP ile AK Parti İttifakına bırakılmış, Hilvan ve Karaköprü’de ise mevcut başkanlarla yola devam edilme kararı alınmıştı.

Başkanların karar haftası.

Tüm bu gelişmelerin ardından farklı partilerden aday olacaklarını açıklayan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın bu hafta konuyla ilgili basın açıklaması yaparak parti tercihlerini açıklaması bekleniyor. Öte yandan Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin ise farklı partiden aday olup olmayacakları ise yine bu hafta belli olacak.

AK Parti’nin adayları yarın geliyor.

AK Parti’nin açıkladığı Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan adayları için yarın karşılama programı düzenlenecek. Akçakale Belediye Başkan adayı Mehmet Yalçınkaya, Birecik Belediye Başkan adayı Mahmut Mirkelam, Bozova Belediye Başkan adayı Suphi Aksoy, Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Abdullah Aksak, Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Kuş, Halfeti Belediye Başkan Adayı Şeref Albayrak, Haliliye Belediye Başkan Adayı Mehmet Canpolat, Hilvan Belediye Başkanı ve adayı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı ve adayı Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkan adayı Şeyhmus Aydın, Suruç Belediye Başkan Adayı Mustafa Yüksel ve Viranşehir Belediye Başkan Adayı Salih Ekinci yarın Ankara’dan Şanlıurfa’ya gelecek. AK Parti adayları için yarın GAP Havalimanında saat 12.30’da karşılama programı düzenleyecek. Kesin olmamakla beraber Cumartesi günü de Numan Kurtulmuş'un katılımı ile AK Parti adaylarının tanıtım toplantısının yapılacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Şanlıurfa’da uzun süredir konuşulan muhalefet partisinin adaylarının ise bu hafta açıklanması bekleniyor. MEDYAURFA.COM editörlerinin edindiği bilgilere göre bazı ilçelerde partilerin ortak adaylar üzerinde birleşerek destekleme kararı alacağı öğrenildi. Yine muhalefet partilerinin büyükşehir belediye başkan adaylarının ise bu hafta netlik kazanması bekleniyor.

MEDYAURFA.COM