Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Eyüp Şelli, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şelli ‘’Bu süreçte çatı örgütümüz dahi olsa Türk Tabipler Birliği merkez konseyinin referandum öncesi adeta tüm hekimlerin ortak kararıymışçasına hayır diyoruz kampanyası başlatmalarını ve bu söylemlerini sürdürmelerini kabul etmediğimizi ve açıkça karşısında olduğumuzu bildiriyoruz’’ dedi.

Şelli ‘’Hür irademizle vermemiz gereken referandum kararımızda bizim adımıza fikir beyan edildiği ve cevap hakkı doğduğu için, “oyumuz bizce vatanın bekası ve selametinin tercihi anlamına gelen EVET’ten yanadır ‘dedi.  

Tabip Odası Başkanı Şelli, yayınladığı yazılı açıklama da 18 Mart Çanakkale Zaferine de vurgu yaptı.

Şelli, 18 Mart Çanakkale zaferiyle ilgili şu sözleri kaydetti;

Asırlar geçse de hafızalardan silinmeyecek olan 18 Mart Çanakkale Zaferi‘nin yıldönümü bugün…

Cihana hükmetmiş ecdadımızın, toprağını,  bayrağını,  ezanını,  destanlar yazarak, tertemiz nesline devrettiği gün…

Bu şanlı zafer, göğsü imanla ve vatan aşkıyla dolu bu millete hükmetmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini apaçık göstererek, gaflete düşmüşlere gereken cevabı vermiştir.

Çanakkale Savaşı’nda verilen mücadelenin her aşamasında kanlarıyla, canlarıyla yer almış olan,  vatanına bayrağına âşık tıbbiyeliler,  işgalci İngilizlere karşı 14 Mart’ta tıbbiyede kendilerine yakışır bir milli ruh ve gayretle işgale karşı ilk direnişi başlatmışlardır. Ayrıca ilk tıp mektebinin Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'nin kuruluş yıldönümüdür ve bu anlamlı günün hekimlerce 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlandığını da bu vesile ile büyük bir gururla dile getirmek isteriz.

Tıp talebeleri Çanakkale cephesinde hastanelerde göreve koşmuşlar, dahası tıbbiyeye kaydolan 1. sınıf öğrencilerinin tamamı Çanakkale’de şehit olmuştur. Cephedeki imkânsızlıklara rağmen sıhhiye hizmetlerinde gösterilen üstün performansları savunmamızın ayakta kalmasında büyük rol oynamıştır.

Yaşanmış bir olaydan aktarıldığı üzere “cephede yaralılara bakan tabibin önüne uzuvları bedeni parçalanmış vahim durumda bir Mehmetçik getirildi kurtarılma ümidi yoktu baktı ve hemen gölgeye kaldırın diyebildi o anda Mehmet “baba“ diye seslendi ama o bir şey yapamadı.  Ertesi gün ancak fırsat bulup baktığında evladı çoktan şehadete yürümüştü.’’ Bu olay Çanakkale’de hekimlerin verdiği mücadele ve fedakârlığı anlatmaya yeterlidir sanırım.

Görüldüğü üzere, Çanakkale Zaferi ile varlığımızın ve bağımsızlığımızın tarih sayfalarına kazınırcasına yazılmasından bu yana neslimiz,  emanetine canından öte sahip çıkmıştır.

Tarihin tekerrür ettiğini,   harici ve dâhili düşmanların hain planlarının gün yüzüne çıktığını 15 Temmuz’da bir kez daha gördük. Tıbbiyeliler ve tüm sağlık ekiplerimiz 15 Temmuz işgal girişiminde de 14 Martın cesur ve direnişçi ruhuyla karşılık verip canla başla çalışmış, yaraların sarılmasını sağlamışlardır.

Çanakkale Savaşın ’da pek çok millet nasıl başımıza üşüştüyse bugün de aynı niyetle Hollanda, Almanya gibi Avrupa ülkeleri birlik olup üstümüze gelmekteler. Türlü oyunlarla ve akıl almaz tavırlarla adeta Çanakkale cephesinde kaybettikleri yerden devam etme çabasına düşmüşlerdir. Ancak daha önce başaramadıkları gibi bugünde başaramayacaklardır.

Zaferden zafere koşan, vatanı için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi bu anlamlı günde minnetle, rahmetle, özlemle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Emanetlerinin ilelebet bekçisiyiz ‘’ dedi.

MEDYAURFA.COM