Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen:
- "TBMM'de görev yaptığı halde PKK ile arasına mesafe koymayan diğer milletvekilleri için de biz şehit aileleri, gazi ve korucular olarak bu kararın uygulanmasını istiyoruz"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, HDP Eş Genel Başkanı olan Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, "TBMM'de görev yaptığı halde PKK ile arasına mesafe koymayan diğer milletvekilleri için de biz, şehit aileleri, gazi ve korucular olarak bu kararın uygulanmasını istiyoruz." dedi.

Sözen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hukuk devleti olduğunu ve herkesin hukuk önünde eşit haklarının bulunduğunu hatırlattı.

HDP milletvekillerinin çözüm süreci döneminde terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymadığını belirten Sözen, "HDP milletvekilleri PKK ile bağlantı kurarak yeri geldiğinde PKK erzak, mühimmat yardımında bulunmak suretiyle, bazıları da bizzat PKK kamplarına girerek PKK'yı alenen destekledikleri biliyoruz." dedi.

Milletin, milletvekili Yüksekdağ'ın söylemlerini net hatırladığını ifade eden Sözen, "Biz sırtımızı PKK'ya, PYD'ye, YPG'ye ve diğer örgütlere dayadık' demişti. Bundan da asla pişmanlık duymadığını söylemişti." diye konuştu.

- "Pozitif ayrımcılık istemiyoruz"

Yüksekdağ hakkında mahkeme kararının kesinleştiğini vurgulayan Sözen, şöyle devam etti:

"Figen Yüksekdağ ile ilgili yargı süreçlerinden bir tanesi tamamlandı ve hüküm giydi. Yasalarımıza uygun bir şekilde hüküm giymiş milletvekillerinin milletvekilliği ortadan kalkıyor. Ülkemizin, milletimizin altına dinamit yerleştirmeye çalışanlar, TBMM'de görev yaptığı halde PKK ile arasına mesafe koymayan diğer milletvekilleri için de biz, şehit aileleri, gazi ve korucular olarak bu kararın uygulanmasını istiyoruz. Nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir suç işliyor, cezaya çarptırılıyorsa biz, HDP milletvekilleri için de herhangi pir pozitif ayrımcılık yapılmasını istemiyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer milletvekillerinin yargı süreci tamamlandığında çözüm süreci döneminde şehit ailelerimize, korucularımıza yaptıkları hakaretler, bölge insanına reva gördükleri bu hayattan dolayı hakkettikleri bu cezaya çarptırılacaklar. Bu anlamda bu kararı veren hakimlerimize savcılarımıza da teşekkür ediyoruz."

- "Sevinçle karşılıyoruz"

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz da HDP milletvekillerinin terör örgütlerinin propagandasını yaptığını belirtti.

Şehit aileleri olarak bu tür propagandalar nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Yavuz, "Figen Yüksekdağ'ın da böyle açıklamaları vardı. Devlet, görevini sonunda yerine getirdi. Şehit aileleri olarak bu kararı sevinçle karşılıyoruz. Terör örgütüyle bağlantısı olan diğer milletvekillerinin de bir an önce gereken cezanın verilmesini ve milletvekilliklerinin düşürülmesini devletimizden, hükümetimizden talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.