İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada, Hatay'ın, vatanın nadide bir yeri olduğunu, memleketin birliğine, beraberliğine neler sağladığını iyi bildiğini kaydetti.

Türk toplumunun başka toplumlara benzemediğini  vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz büyüğümüzü, küçüğümüzü bilen, gelenekleri, örfümüzü, âdetimizi, inancımızı, ramazan, kurban bayramlarını bilen, semalarda 5 vakit ezan okunduğunda özgürlüğümüze şükrediyoruz diye dua eden bir medeniyetin insanlarıyız." dedi. 

Batı gibi ne yapacağını bilmeyen, sadece para üzerinden hesap yapan, kelle üzerinden hesap yapan, inancından yoksun, nereye gittiği belli olmayan, kapısına gelene sırtını çeviren bir millet olmadığımıza işaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Biz, geleceğimizi ve geçmişimi kucaklayan milletiz. Bu memleketin bize yüklediği sorumluluklar var. Bu memleketin bize yüklediği bu sorumluluklardan bizi yoksun kılmak için yıllardan beri üzerimize oynuyorlar.

"Birisi de ne dedi hatırlıyor musunuz? 'TC'yi tükürüğümüzle boğarız' dedi, hatırlıyor musunuz? Hiç 'yuh' demeye gerek yok, o şimdi nasibini aldı." ifadesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  bu milletin beraberliğine, birliğine kim kastederse milletin ve devletin bunu karşılıksız bırakmayacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu coğrafyadaki kardeşliği kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerine işaret ederek, "Bir şey daha söylediler, dediler ki 'özerklik ilan edeceğiz' nerede ilan edeceklermiş? Nusaybin'de, Cizre'de, Kızıltepe'de... Bugün bir özerklik ilan edin de alın boyunuzun ölçüsünü hadi bakalım. Onlar ne zannettiler? 'İstediğimizi yaparız, bundan sonra bu milletin bin yıllık kardeşliğine zarar veririz, biz burayı dağ kurallarıyla dağ kanunlarıyla idare ederiz'. Bizim evlatlarımız bugün Amanoslar dahil olmak üzere, bir dağdan Lice kırsalına, Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Ağrı Dağı eteklerinde, Tunceli'de aslanlar gibi terörist kovalıyor, onlar da fareler gibi kaçıyorlar, fareler gibi." diye konuştu.

Kandil'den milletin huzurunu bozacak birtakım sözler sarf edildiğine değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunların hangi inancı, hangi yaşam biçimi size uyuyor? Bunlar ahlaksızdır, bunlar insanlara nasıl davrandığını bilmeyecek kadar utanmazdır, alçaktır, değerlerimizden yoksundur. Orada it gibi havlayacağına gel de buraya görelim ne kadar delikanlı olduğunu, gel bakalım. Biraz cesaretiniz varsa bir ortaya çıkın da görelim." ifadesini kullandı.

Yapılan terör operasyonlarında 25 yıldır girilmeyen her yere girdiklerini anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütlerinin inlerine teker teker girmeye devam edeceklerini bildirdi.

Türkiye'de yıllardır birlik ve beraberlik için yaşandığını ve hiçbir gücün bunu zayıflatamayacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün coğrafyada şu anda büyük bir kaos var. Hepimiz görüyoruz Irak, Avrupa'ya bakıyoruz, Avrupa'nın da durumunu hep beraber görüyoruz. Bir ortak para birimini gerçekleştiremedi, ortak anayasasını gerçekleştiremedi. Güya 'Avrupa değerleri' diye bir şey üretti, faşizm ve ırkçılığın göbeğine tak diye oturuverdi. Almanya, hepsini kontrol altına almak istiyor, İngiltere de 'eyvallah' diyor. Arkadaşlar tam 300 yıldır biz bu fırsatı kolluyoruz. Sadece 780 bin kilometre karenin değil etrafımızdaki coğrafyanın da bize ihtiyacı var, mağdurların ve mazlumların da bize ihtiyacı var." dedi.

"Hiçbirimiz 15 Temmuz akşamı, bir hainin, alçağın, bu ülkenin özgürlüğüne, hürriyetine kastedeceğini düşünmemiştik. Hiçbirimiz Gezi olaylarından bir gün önce ülkem karışacak, acaba yarın neyle karşı karşıya kalacağımızı düşünmemiştik.  

Dün, Diyarbakır'da, Kulp'ta, bir gün önce Erciş'teydim, Siirt'teydim, Eruh'taydım. Bir gün önce Hakkari'de, Yüksekova'da Şemdinli'deydim. Burada ne konuşuyorsak orada da onu konuşuyoruz. Burada nasıl ay yıldızlı bayraklar gelincik tarlasıysa orada da aynı gelincik tarlası. Kardeşliğimizi ilan ediyoruz. O kardeşlerimize sordum, hangi birinizin yaşantısı, şu dağlarda fare gibi yaşayan o Kandil'de alçak gibi duran insanların yaşantısıyla, sizin kıblenizle onların ki bir mi sizin ahlakınızla onların ahlakı bir mi? 13 yaşındaki çocukları annelerin kucağından alarak dağa götürüyorlar, orada terörist yapmaya çalışıyorlar. O çocukların yeri annesinin kucağıdır, ben İçişleri Bakanıyım eğer bundan sonra çocukları alıp, dağa götürüp onlardan terörist yaparlarsa biz buna engel olmazsak bu İçişleri Bakanlığı bize haram olsun. Biz çocuklarımızın yarına ait ideallerini, heveslerini onlarla buluşturmak için bugün varız. Başka bir derdimiz yok."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın talimatlarının açık ve net olduğunu belirterek, "Bütün güvenlik kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz her biri kahraman gibi büyük bir mücadeleyi ortaya koymaktadır. Her noktada, yerde biz varız. Gabar, Cudi, Şırnak, Hakkari'de her tarafta biz varız. Bizim aslanlarımız onları her yerde arıyorlar. Sıçan gibi kaçıyorlar, bulduk mu da gereğini yerine getiriyoruz. Bu ülkede, terörü, PKK'yı milletimizin lügatından çıkaracağız. Bu bizim milletimize sözümüzdür, namus sözümüzdür."  değerlendirmesinde bulundu.

Bunun birliği, kardeşliği, çocukların daha çabuk iş bulabilmesini, Türkiye'nin cazibe merkezi olmasını, adımların daha güçlü şekilde atabilmesini sağlayacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim barışımız etrafımızdaki coğrafyanın, bizim kardeşliğimiz, huzurumuz, etrafımızdaki coğrafyanın huzurudur. Biz bunu biliyoruz ve adımlarımızı da böyle atıyoruz." şeklinde konuştu.

"Şimdi, 15 Temmuz'dan sonra bu milletin bir daha geri dönmeyeceğini, bu millete bir daha maliyet ödettiremeyeceklerini görüyorlar. Bugün niye Hollanda, Almanya ayakta, niye Avrupa Türkiye'ye set çekmeye çalışıyor, çünkü o eskiden oynadıkları maşalarla beraber istedikleri gibi yönlendirdikleri bir Türkiye yok. Özgür, hür, zengin bir Türkiye var." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede yapılan çalışmalarla terör örgütlerine tarihin en büyük acılarını tattırdıklarını dile getirdi.

Dağlarda da şehirlerde de her dakika terör örgütünün ensesinde olunduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hiç merak etmeyin bu büyük mücadele devam edecek. Topyekûn, daha yeni başladığımızı söyleyelim. Bu ülkede bir daha PKK'nın adını kimse anmayacak." dedi.

Türkiye'nin büyük hedefleri olduğuna işaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi fitneyi üretirlerse üretsinler, ister Hollanda ister Almanya ister PKK olsun, ister DEAŞ ister FETÖ olsun topu gelsin bize İskenderun yeter." diye konuştu.