Şanlıurfa'da AK Parti Haliliye İlçe Başkanlığı'na giden 64 yaşındaki Tanal, yetkililerle görüştükten sonra üyelik formunu doldu.

Mehmet Hanifi Tanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce CHP üyesi olduğunu belirterek, 3 arkadaşıyla böyle bir karar aldıklarını söyledi.

AK Parti'ye katıldığı için mutlu olduğunu vurgulayan Tanal, "AK Parti bu ülke için önemli işler yaptı. Ben emekliyim, hiç bir beklentim yok, tek isteğim huzur içinde yaşamak. Bize kolaylıklar sağlayan bu partiye üye olmak gurur verici, ben de bu anlamda gururluyum. İnşallah partimiz, her seçimden güçlenerek çıkacaktır." dedi.

AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ise Tanal'ın partilerine üye olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "AK Parti milletin, halkın partisidir. Kapılarımız herkese açık. İnşallah daha çok güçleneceğiz. Mehmet bey de özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra böyle bir karar almış. Sonuçta herkes gerçekleri görüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülkemiz hızla büyümeye devam edecektir." diye konuştu.