Toplu açılış törenine katılmak üzere Trabzon'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Havalimanı'nda bir konuşma yaparak, "Bu millet çıktığı bu yolda yekvücuttur. Hep söylüyorum ya; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Âl Sânî ile birlikte Türkiye–Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısını gerçekleştirmek ve inşası biten spor kompleksi ile şehirde yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katılmak üzere Trabzon’a gitti.

Trabzon Havalimanı'nda kalabalık bir vatandaş grubu tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada kendisini karşılayan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Sözlerine Kayseri’de yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak vatandaşlara başsağlığı, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulunarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bildiğiniz gibi yarın bizim Trabzon’umuzda büyük bir açılış törenimiz var, birçok açılış merasimlerini bu törende birleştirdik. Fakat bizi bu tür eylemler yolumuzdan alıkoyamayacak dedik ve Katar Emiri değerli kardeşim Şeyh Temim ile birlikte burada hem Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızı ertelemeyelim, onu da yapalım dedik, aynı zamanda açılış törenlerimizi de burada yapalım istedik ve onun için de bu akşam buradayız” diye konuştu.

"BU MİLLET ÇIKTIĞI YOLDA YEKVÜCUTTUR"

Spor kompleksinin ve yapımı tamamlanan diğer hizmet ve tesislerin açılış töreninde vatandaşlarla bir arada oluşunun, terör saldırılarına karşı bir cevap teşkil edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama şunu tüm kalbimle inanarak ve bilerek söylüyorum: Bu millet çıktığı bu yolda yekvücuttur. Hep söylüyorum ya; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Kardeşlerim, onlar ister canlı bomba olsunlar, ister şu tür bomba olsunlar, ister bu tür bomba olsunlar;onlar bitecekler, bu millet asla… Tarih boyunca bu millet, hilal, haçlı zihniyetiyle nasıl mücadele ettiyse, bizler bu dar mevzide bunları Allah’ın izniyle rahatlıkla halledeceğiz. Bütün mesele yeter ki siz aranıza bunları sızdırmayın. Ve geçenlerde de söyledim, bugün de söylüyorum: Aman ha, nerede kim var, kimi biliyorsunuz hemen güvenlik teşkilatlarımıza bunu bildirin. Çünkü bu, sadece güvenlik teşkilatlarımızın görevi değil. Her mahallede, muhtarlarımıza söylüyorum, köydeki muhtarımıza söylüyorum; kim senin mahallene taşındı, köyüne kim taşındı, bunu senden daha iyi kimse bilir mi? Bilmez. Dolayısıyla bunları ne yapacaksınız? Hemen güvenlik teşkilatımıza bildireceksiniz ve bunları toplayıp alacağız ve bunu birlikte yapacağız. Bu konuda hiç endişeniz olmasın.”

Konuşmasının sonunda vatandaşları yarın akşam Trabzon Akyazı’da açılışı yapılacak spor kompleksindeki törene davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şehitlere rahmet, gazilere şifa temennisini yineleyerek tamamladı.