HÜDA PAR, Şanlıurfa’nın merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçeleri başta olmak üzere Akçakale, Siverek ve Hilvan ilçelerinde esnafları ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yapılan ziyaretleri olumlu bulduklarını, siyasetçilerin her zaman halkla iç içe olması gerektiğini belirten esnaf, yaşadıkları sorunları ve bunlardan kaynaklı mağduriyetleri dile getirdiler.

Ziyaretler kapsamında Eyyübiye ilçe Başkanı Ahmet İdem ve beraberindeki heyet ilçeye bağlı Yakubiye Mahallesi esnafını, Haliliye ilçe Başkanı Ali Durmaz ve beraberindeki heyet Süleymaniye Mahallesi esnafını, Karaköprü ilçe Başkanı Faruk Polat ve heyeti ilçeye bağlı Karşıyaka Mahallesi esnafını, Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın ve beraberindeki heyet Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki esnafı, Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak ve beraberindeki heyet, Esmer Çayı Caddesi esnafı, son olarak Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen ve yönetimindeki heyet te ilçeye bağlı İzollu Bozanbey ile Eski Çarşı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinledi.

“Esnafımız, yetkililerden somut adımlar bekliyor”

Yapılan ziyaretler sonrası yapılan açıklamada, esnafın genel sorununun işsizlik olduğu, zaman zaman yaşanan durgunluğun esnafı ciddi bir şekilde mağdur ettiği belirtildi.

Esnafın, kimi günlerde hiç siftah yapamadıkları belirtilen açıklamada; “Esnaf, Eyyübiye ilçesinin Yakubiye Mahallesinde yıllardır yıkılmayıp mağduriyetler doğuran metruk yapılardan çıkan toz ve çamurun kendilerini rahatız ettiğine dikkat çekiyor. Haliliye ilçesinde ise madde bağımlılığının arttığı ve bunun ilçe halkını son derece rahatsız ettiğini müşahede ettik. Karaköprü ilçesinde ise esnafımız işsizlikten dert yanarken benzer durumun Siverek’te de olduğunu gördük. Hilvan ve Akçakale ilçelerinde ise ekonomik bir sıkışmışlık yaşayan esnafımız, yetkililerden somut adımlar bekliyor” denildi.

Esnafın kendilerine yansıyan sorunlarını kamuoyuna duyurma adına ellerinden geleni yapacakları belirtilen açıklamada, tespit edilen sorunların bir rapor halinde ilgili mercilere ulaştırılacağı belirtildi.