2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi kulisler hareketlenirken, partilerde kamuoyu araştırmalarını sürdürüyor. Şanlıurfa’da da kamuoyunun gündemini belediye seçimleri oluşturuyor.

Vatandaşlar büyükşehirde kimi görmek istiyor?

MEDYAURFA.COM editörleri, kentin en işlek caddesi Atatürk Bulvarı’nda vatandaşların yerel seçimlerle ilgili nabzını tuttu.

MEDYAURFA.COM muhabirleri Şanlıurfalılara ‘’Kimi büyükşehir belediye başkanı görmek istiyorsunuz?’’ diye sordu.

Vatandaşlar, isimlerden çok belediye başkanlarında görmek istedikleri profili anlattı.

‘’Cebine değil millete çalışmalı’’

Vatandaşların belediye başkan adayında aradıkları en önemli özelliklerin başında dürüstlük geldi. MEDYAURFA.COM’a konuşan bir vatandaş ‘’Yiyici olmasın, yapıcı olsun. Yıkıcı olmasın.’’ Dedi.

Şanlıurfaspor’a destek vermeli.

Şanlıurfa’da uzun yıllardan bu yana esnaflık yapan Kadir Bülbül Bakkaliyesi sahibi Mustafa Bülbül ise büyükşehir belediye başkanı olacak kişinin Şanlıurfaspor’a destek vermesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa büyükşehir mi olmuş ?

Yine Şanlıurfa’da 30 yılı aşkındır esnaflık yapan Bayram Lokantası sahibi Şükrü Akkuş ise ‘’Kimi büyükşehir belediye başkanı görmek istiyorsunuz?’’ sorusuna farklı bir yaklaşımla cevap verdi.

Şükrü Akkuş ‘’Şanlıurfa büyükşehir mi olmuş ? Biz niye göremedik. Belediyelerimizin daha binaları yok. Şanlıurfa’nın büyükşehir olduğunu bile daha hissedemedik’’ dedi.

Şanlıurfa kan koktu.

Açıklamalarında çarpıcı ifadeler kullanan Akkuş, uzun yıllardan sonra Şanlıurfa’nın kurban bayramında kan koktuğunu hissettiğini söyledi. Şanlıurfa’nın sadece adının Büyükşehir olduğunu vurgulayan Akkuş ‘’Gidin Adıyaman’ı görün bizi geçti. Gaziantep’ten 50 yıl gerideyiz. Mardin’i görün, Diyarbakır’ı görün. Bize çoban lazım. Çobanımız yok. Vatandaş olarak bize ne düşüyorsa baş göz üzerine’’ dedi.

Haksızlık yapıldı.

Yine Şanlıurfa'da bir restoranda çalışan garson Nusret Akbaş ise Büyükşehir Belediye Başkanı olarak AK Parti Şanlıurfa eski İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü görmek istediğini söyledi. Akbaş ''Zeynel Abidin Beyazgül'e geçtiğimiz seçimde haksızlık yapıldı. Büyükşehir belediye başkanı olursa işsizlik sorununa da katkı sağlayacağını düşünüyorum'' dedi. 

Vatandaşların görüşlerinin tamamı video da…

MEDYAURFA.COM