Milletvekili Dr. Halil Özcan, "Ben Öncelikle Gap Muhtarlar başkanına ben teşekkür ediyorum. Ev sahibi Mehmet bey’e de teşekkür ediyorum. Burada bizi kardeşlerimizle kanaat önderlerimizle büyüklerimizle bizleri buluşturdular. Allah’a çok şükür biz milletimizle gurur duyuyoruz. Urfalılarla gurur duyuyoruz her zaman vatanın milletin ve bayrağın yanında olan kadir şinas bir halktır. Bunu iftiharla her yerde söylüyoruz. Bugün güzel verimli bir toplantı sohbet halinde zaten insanların kafası da karışık değil. Kararı da evet zaten vermiş biz sadece insanlarla hasbıhal ettik. Onları ziyaret ettik hatta belki 16 Nisan’ın teşekkür’ünü yapıyoruz.  Bugün’den itibaren inanın kendileri bu bayrağa vatana millette ve 16 Nisan bu referanduma da bizden daha çok sahiplenmişler. Ben burada sizlerin aracılığıyla hepsine teşekkür ediyorum.  En rahat bölgede milletimizle halkımızla ova halkının bir parçası ova halkının da bağlantılı olan bu milletimiz her zaman dediğim gibi  Milli bir duruş sergilemiştir, Ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da çok seviyorlar. Onu hiçbir zaman yalnız bırakmamışlar. İleride de yalnız bırakmayacaklar sayın muhtarlar derneği başkanımızın dediği gibi küfür’ün tek millet olduğunu ve oradan onların tavırları ve duruşları ve hayır’a verdikleri destek bütün bu ova halkını ve Urfalıları rahatsız etmiştir. Onlarda inşallah 16 Nisan’da cevabını ve dersini verecektir.  İnşallah Urfa’da iyi bir sonuç alacağız. Buradan bütün Türkiye’ye mesaj vermiş olacağız.

 Ben tekrar hem ev sahibimize hem muhtarlarımıza kanaat önderimize ve genç kardeşlerimize hem bizleri dinledikleri için çok güzel samimi bir ortamda sohbet ettik. Ben tekrar hepsine teşekkür ediyorum. Her zaman onların yanında onların emrinde olduğumuzu her vesileyle söylüyoruz. Zaten referandum’dan öncede her zaman iç içeydik sürekli görüştüğümüz buluştuğumuz muhtarlarımız halkımız ben herkese iyi akşamlar diliyorum. Çok teşekkür ediyorum"dedi.

Gap Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Demir ise "Mehmet Sakat ağabeyimizin evindeyiz. Muhtarlarımız sivil toplum örgütlerimiz kanaat önderlerimiz şuan da toplantı halindeyiz. Bu yörenin insanları hepsi evet diyor. Türkiye’nin huzuru için Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Rabia yani dört parmağını gösterdiği zaman Türkiye’nin huzuru  Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Millet" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan’ın istemiş olduğu bu destek isteği üzerine kayıtsız kalmayan toplantıya katılan mahalle sakinleri 16 Nisan’da yapılacak olan Referandum’da tam destek vererek EVET mührünü vuracaklarını ifade ettiler.