Şanlıurfa’da Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden, Eyyübiye Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitleri Anıtının açılışını gerçekleştiren Yazıcı’nın son durağı GAPTEM’de gerçekleştirilen Siyaset Akademisi oldu.
 
Yazıcı, partisinin siyaset akademisine konuşmacı olarak katıldı. ‘’ "Elinde silah vatandaşın hayatını ortadan kaldıracak bir kişi kalmayana kadar bu mücadelemiz sürecek." dedi.
 
Konuşmasında terör sorununa değinen Yazıcı ‘’Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde terör sorunu var fakat, Kürt sorunu yok. Bu söylemi doğru bulmuyorum’’ dedi.
 
Yazıcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
 
"Biz bu yola çıktığımızdan bir sloganımız vardı, nedir bu sloganımız? 'her şey Türkiye için.' Bu cümlenin içinde Türkiye'nin birliği var, milletin bütünlüğüne vurgu var. Biz hizmet yaparken doğusu, batısı, güneyi demeden, Kürt, Türk, Laz, Çerkez demeden yapıyoruz. Türkiye'de 30 yılı aşkın bir zamandır terörle mücadele ediyoruz. Bizden önce de bu mücadele devam etti ama terör bitmedi devam etti. Ama biz 'farklı bir bakış ortaya koyalım' dedik ve bir süreç başlattık. 2 yılı aşkın bir dönemde kan akmadı kimse ağlamadı büyük bir risk aldık ama zaten siyaset de risk demektir. Ama bunlar hükümetin ayağının tökezlediği kanaatine vardılar. Ne oldu Ceylanpınar'da 2 polisimizi şehit ettiler ve bozdular. Topyekün savaş çağrısı yaptılar. Devletin önemli görevleri var. Bu görevlerin içindeki en önemli görev, vatandaşın yaşam hakkının sağlanması. Vatandaşın yaşama hakkını ortadan kaldırmaya yönelmiş kim olursa olsun, ya yakalanacak ya da etkisiz hale getirilecek. ‘’ dedi.
 
Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yazıcı'ya yöresel bakır tepsi hediye etti.
 
Siyaset Akademisine; AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü AK Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ertürk, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcıları; Mahmut Barut, Cuma Ağaç, Faruk Bayuk, Bahattin Yıldız, Mehmet Ali Kurt ve partililer katıldı.