Kendisine kişisel sorunlar mı çok iletiliyor, kentin genel sorunları mı ?

Nasıl bir Milletvekilliği hayal etmişti ?

Başkanlık sistemiyle ilgili ne düşünüyor ?

Türkiye Başkanlık sistemine evet diyecek mi ?

Milletvekilleri partilerinin çalışmalarını halka anlatabiliyor mu ?


Hepsi ve fazlasının yer aldığı o röpörtaj…

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin…

Son günlerde adı sıkça konuşuluyor. LPG fiyatlarının indirilmesindeki gayretleri ve diğer önemli toplumsal sorunların çözümünde oynadığı aktif rol nedeniyle TBMM’de sorunların en fazla iletildiği Milletvekillerinden birisi artık…

Sayın Yılmaztekin ile Şanlıurfa ve ülke gündemini konuştuk. Sorulara içtenlikle cevap verdi. Yılmaztekin, henüz çiçeği burnunda bir siyasetçi. Genç, dinamik ve heyecanlı. Memleketine de aşık. ‘’Benim için diyar-ı enbiyadır Şanlıurfa’’ diyor.

Şanlıurfa sizin ne ifade ediyor ?

Benim için diyarı-ı enbiyadır Şanlıurfa. Peygamber efendilerimizin Adem Aleyhisselam’dan, Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Selleme kadar ki dönemde, onlarca, yüzlerce Peygamber’in ruhunun sükun bulduğu, buralarda dolaştığı kadim memleket. Buralar İbrahim-i ruh ile mayalanmış kadim topraklardır. Benim diyarım, benim toprağım, benim vatanım. Bu açıdan Urfa deyince vefadır Urfa.  Urfa güzelliktir. Urfa cömertliktir. Urfa hoş sadadır dünyada. Urfa kardeşliğin memleketidir. Urfa barışın memleketidir. Urfa Türkiye’nin ve ümmetin geleceğine umutla bakılan mukaddes toprakların bulunduğu yerdir. Dinende, şerende, örfende bizim için Urfa mukaddes toprakların arasında yer almaktadır.

Şanlıurfalı vatandaşlar, en fazla hangi konularda size başvuruyorlar ? Kentle ilgili talepler mi çok oluyor, kişisel talepler mi ?

Şanlıurfa’nın her köşesinden insanlarımız kendi talepleri doğrultusunda bizleri arıyorlar. Ben şöyle bir vekillik arzulardım ‘’Daha genele şuur eden, proje bazlı çalışmalarla, 1 taşla 10 bin kişiye faydam olsun’’. Şimdi iş meselesi, işsizlik meselesi gibi toplumlar belirli bir süreçten geçiyorlar. Bu noktada kişisel başlıyor talepler. Zamanla bunların evrileceğine, toplumun geneline fayda getirecek işler olacağına kanaat getiriyorum. Bu aşamada sadece şahsi talepler geliyor. Bazen de köylünün tümünün taziye evi gibi talepleri de geliyor.

Yerelde çözülmesi gereken sorunlar bize aktarılıyor…

Bizim dışımızda yerelde çözülmesi gereken sorunlar bize aktarılıyor. Bu noktada biraz bize sıkıntı olarak yansıyor. Bunları aşacağımıza inanıyorum. Yerel de daha profesyonelleşeceğiz.

Dinamik yapınızı neye borçlusunuz ?

Başta anamın, sonra yakınlarımın dualarına borçluyum. Rabbimi ve efendimiz Muhammed (SAV)’ı sevgime de bağlıyorum. Halkın hakikaten beni sevdiğine ve özümsediğine inanıyorum. Şanlıurfa’da bu tür siyasetçi çok yetişti. Mesela bir Kasım Gülpınar. Kasım ağabeyim bölgesinde de Urfa’da da çok sevilen, saygı duyulan bir insan. Bu nokta da hep kendisiyle bunu istişare ederiz biz. Dua meselesi, dua almak mühim. Gariban birilerinin duasını almak önemli.

Şanlıurfa ve Türkiye tarımı Faruk Çelik ile bir yerlere geldi mi ? 

Faruk Çelik, Şanlıurfa, bölgemiz ve Türkiye için büyük bir kazanımdır. Nerede bir sıkıntı varsa, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız o yere Faruk Bey’i yerleştirir. Faruk bey sıkıntıyı çözer, nur topu gibi teslim eder. Faruk Çelik Güneydoğu ve doğu siyasetinde ayrı bir kazanımında adıdır. Geleceğe yönelik ümmet coğrafyasında, gönül coğrafyasında, çok büyük işler yapacağı ve bu işlere imza atacağı kanaatindeyim.

Neden başkanlık sistemi ?

Sorunların temelinde mevcut sistemdeki bozukluk yatmakta. Başkanlık sistemine geçmek istememizin arzumuzun da temelinde bu husus var. Bir seneyi aşkın süredir TBMM’deyim. İç tüzük diye bir bela var. Bu iç tüzüğe göre, ne Başbakanın çalışması ne de meclis ve milletvekillerinin çalışması randımanlı değil. Var olan potansiyelimizin yüzde 20’sini bile gösteremeyeceğimiz bir potansiyel ayarlanmış. Vesayet kurumları aracılığıyla bunların bize dayatması bu sistem. Ayaklarımızın bağı, boynumuzdaki boyundurluk. Bu açıdan biz Allah’ın izniyle Nisan ayında getireceğimiz referandum ile ve Mecliste 330 ile 367 arası bir hesaplamamız var şuan. Yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle bu sorunları baştan itibaren tavandan tabana inerek çözmeye çalışacağız inşallah.

Muhalefetin Başkanlık sistemine karşı çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Güçlü bir iktidarımız var. Gönül isterdi ki güçlü bir ana muhalefetimizde olsun. Bir ana muhalefetimiz var ki terörle bağlantılı bir siyasi partiyle aynı çizgiyi taşıyabilecek zihniyete sahip. Yeni Kapı ruhu oluştu bu millette. Dayanamadılar, bir iki ay içerisinde çark ettiler, fabrika ayarlarına döndüler. Bunların bu milletle ilgili kaygısı ve düşüncesi yok. Bu insanların amacı tamamen kendilerinin daha önce kurduğu vesayet sisteminin devamını sağlamak bunu da millete rağmen yapmak. Bizim de amacımız milletin menfaatlerine uygun ve milletin işin odağında olduğu bir sistem. Biz buna başkanlık sistemi diyoruz. Onlar da bu tarz bir sistemi kabüllenmedikleri için karşı bir duruş sergiliyorlar. Tabi devir eski devir değil. Sene 2016. Artık millet konuşuyor. Millet nasıl adamını tepeye getirip Cumhurbaşkanı yaptıysa, nasıl başkan yapacaksa şuan bunun ifadesidir.

Türkiye Başkanlık sistemine evet diyecek mi ?

Ben çok yüksek bir oran bekliyorum. Yüzde 70’lerde bir oran bekliyorum. Evet demek zorundayız. Biz başkanlık demezsek dünya konjönktürü içerisindeki hak ettiğimiz yeri alamayacağız, 100 sene önce nasıl bir boyunduruk yediysek, bu boyunduruğun 2 misli ile bir sonraki 100 yıla torunlarımıza devir etmiş olacağız. Biz torunlarımıza sorun değil, sorunlarını çözmüş, yeni ufuklar açmış bir nesil olarak geleceğe bu tarz güzel şeyler aktaralım diyorum.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan yardımcısısınız. AK Partili siyasetçiler partilerin çalışmalarını halka anlatabiliyor mu ?

Ben başarılı olduklarına inanıyorum. Dünyada en fazla üyesi olan teşkilatlanma AK Parti teşkilatlanması. Hem oran olarak hem sayı olarak. Bu tarz üye kaydıyla toplumun her alanda dokusuna işlemiş siyasi hareketin, aslında bu bir gönüllülük esasına dayanmış bir işte bu tarz bir yayılmanız varsa toplumun her kesimine, bu sizin kabül gördüğünüz manasına gelir. Onlarca seçimden galibiyetle çıkmışsak kabülün ikinci ifadesidir. Teşkilatımızın çalışmaları, belediyelerimizin çalışmaları, belediyecilik manasında biz hayal edemediğimiz çalışmaları görüyor ve yaşıyoruz. Yasama meclisi olarak ve mevzuat olarak Avrupa’nın bize yıllar önce söylediği ve geleceğimize inanmadığı o noktaları geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Onlar hayal edemediği bizim gerçekleştirdiğimiz gerçeklerimiz var. Dünyanın gerçeği şu; Büyüen ve gelişen bir Türkiye var. Dünyaya insanlığı, medeniyeti, dik duruşu, hizmeti, çalışmayı, gücü, kanaati öğreten bir Türkiye var.  

Şanlıurfalılara son olarak ne mesaj vereceksiniz ?

Şanlıurfa benim memleketim. Şanlıurfa benim vatanım. Şanlıurfa benim tpprağım. Şanlıurfalılar, bizler için çok kıymetli. Bir filmin repliğinde hiç unutmam ‘’Biz bu kuru toprakları niye seviyoruz biliyor musunuz ? Burası bizim vatanımız olduğu için seviyoruz’’ diyor. Ben Şanlıurfa’yı, ne olursa olsun, iyisiyle kötüsüyle seviyorum ve sevmek zorundayım. Öleceksem burada öleceğim. Yaşayacaksam burada en güzel yaşamı sürdürmeye yönelik çabalarımla yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğim. Şeyh Edebali’nin sözüyle ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’. Biz burada insanımızı yaşatmaya yönelik çabalarımızla insanımıza, gençlerimize, toplumumuza yeni ufuklar açarak, buradaki insanımıza, bu Ali Cenap Milletimize hak ettiği yaşam standartlarını sağlamak bizim boynumuzun borcu. Biz emirlerindeyiz. Onlardan tek talebimiz bizlere dua etmeleri.  

Kemalettin Yılmaztekin'in öz geçmişi...

20 Haziran 1980'de Şanlıurfa Akçakale'de doğdu. Baba adı İmam Bakır, anne adı Şemse'dir.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Kuruluşundan itibaren AK PARTİ'de aktif siyasetin içinde oldu. AK PARTİ Ankara İl Başkanlığı Siyaset Akademisi 3. Dönemi bitirdi. Ankara İl Seçim Uzmanı, İl Hukukçusu ve İl Eğitimcisi gibi görevlerde bulunduktan sonra AK PARTİ 4. Olağan Ankara İl Kongresinde AK PARTİ Ankara İl Disiplin Kurulu Üyeliğine, ardından Ankara İl Disiplin Kurulu Başkanlığına seçildi.

Çok iyi düzeyde Arapça ve iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaztekin, evli ve 1 çocuk babasıdır.