Milletvekili Yılmaztekin, TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanının görev süresi ve seçilme şeklinin yeniden düzenlemesi hakkında söz aldı.

Milletvekili Yılmaztekin, değişecek olan sistemde oyların tartılmayacağını, oyların tüm demokrasilerde olduğu gibi sayılacağını belirtti. Oyları tartma hevesinde olanlara tepki gösteren Yılmaztekin ‘’Onlar için geçerli olan Türkiye çok gerilerde kaldı. ‘’Açık oy gizli sayımlardan’’ kalma günlerden 2019’un, 2023’ün, Türkiyesini yorumlamaya kalkışanlar, özledikleri o dönemlerin tarih de kalan utanç günlerine gömülüp kalmaktan ileriye gidemeyeceklerdir’’ dedi.

Milletvekili Yılmaztekin, konuşmasında güçlü devlet yapılanmasına da dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında güçlü bir devlet yapılanmasının olmadığı fetret döneminde, hep bu coğrafyanın topraklarının zulüm gördüğünü de sözlerine ekleyen Yılmaztekin ‘’Tarih boyunca bu topraklarda kurulacak olan tahakküm, dünyayı yönetme arzusunun bir kilidi olarak dünya siyasetinde yer edinmiştir. Anadolu’nun siyasi düzeni bozulduğu dünyada hep zulümler yaşanmış, hep mazlumların ahları alınmıştır. Osmanlı’nın çökmesiyle işte tam da bunu yaşadık. Dünya siyasetinin kodlarını stratejik üstünlüğü ile nevi şahsına münhasır olarak kendi içerisinde barındıran Osmanlının yıkılması ile bu kadim medeniyet kendi içerisine kapatılmaya çalışıldı, güçlü bir devlet yapılanmasının bu topraklarda hüküm sürmesi hep bir şekilde perdelemeye maruz bırakıldı. Bu süreç içerisinde milletimize, devletimize sistematik olarak bir aşağılık kompleksi psikolojisi aşılandı. Biz motor üretemeyiz, biz araba üretemeyiz, biz kendi milli silahımızı üretemeyiz, kendi kendimize politika geliştiremeyiz, kendi başımıza hareket edemeyiz, birilerinden icazet almadan adım atamayız, birilerinin izni olmadan hamle yapamayız DENİLDİ. Batılı bir yazarın şöyle bir sözü var. Aynen aktarıyorum; TÜRKİYE ÖYLE BİR DEVLET Kİ, SOLDUĞUNDA SULANMALI, BOYLANDIĞINDA BUDANMALI. Yani biz Türkiye’yi bir uydu devlet olarak kullanalım, sömürelim ve kontrol altında tutalım demek. Bu batılı yazarın sadece bu sözü bile devletimizin yıllar yılı karşılaştığı saldırıları özetler niteliktedir. Tüm bu gerçekleri gözler önüne serdikten sonra karşılaştığımız sistematik saldırılar ile asıl yapılmak istenenleri daha açık bir şekilde görebiliyoruz. Bugün maruz kaldığımız saldırılar; 10 yılda Menderes’i asarak katledenlerin, 10 yılda Özal’ı öldürenlerin, birkaç sene içerisinde Erbakan’ı hükumetten el çektirenlerin; 15 yıldır deviremedikleri, yıkamadıkları, yenemedikleri ERDOĞAN’a duydukları tahammülsüzlüğün ve acziyetin adıdır. Dolayısıyla bu sistem, var olan istikrarı kurumsallaştırarak ülkemize yönelik saldırıların amacına ulaşamaması sonucunu doğuracaktır.’’ Dedi.

Yılmaztekin’in konuşmasının tamamı video da.