2013 yılında başta FETÖ olmak üzere tüm terör unsurları ile mücadele ve Türk Hukuk Sisteminin evrensel ölçülere ulaştırılması amacıyla kurulan dernek, başarılı çalışmalara imza atıyor.

Kemalettin Yılmaztekin’in de kurucularından olduğu derneğin diğer kurucuları arasında bakan ve çok sayıda milletvekili bulunuyor. 

Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin; Lübnan’da Başbakan Saad Hariri’nin istifası ve henüz ülkesine dönmemiş olmasından kaynaklanan yönetim boşluğu, Suudi Arabistan ve İran arasında Yemen üzerinden başlayan ve son günlerde ivme kazanarak devam eden gerilim, IKBY’ de gerçekleştirilen yasa dışı referandum ile gündemdeki diğer gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin yeni bir güvenlik anlayışına sahip olduğunu belirten Yılmaztekin, artık sorunla karşılaşıldığında çözmek yerine, sorunu kaynağında kurutmak fikrinin benimsendiğini, hatta bu çerçevede gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve muhtemel İdlib-Afrin operasyonunun emperyal güçlerin bu coğrafyadaki planlarını 50-100 sene ötelemelerine sebep olduğunu vurguladı.

Türkiye AK Parti ile başlayan diplomasi yaklaşımı gereği iç siyasette karşılaştığı sorunlara nasıl milli bir bakış açısı ve adaletle yaklaşıyorsa Ortadoğu ve Arap Yarımadasında cereyan eden olaylara da aynı milli bakış ve adaletle yaklaşmaktadır diyen Yılmaztekin, ”iki bin küsur yıldır hüküm sürdüğümüz bu coğrafyadaki tecrübelerimiz bize göstermiştir ki, akan kan ve gözyaşının dinmesi için bölge ülkeleri birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli, ümmet bilinci ve şuurundan ayrılmamalıdır” dedi.

Son derece samimi bir ortamda gerçekleştirilen söyleşinin sonunda Kurucu Başkan Samir Altunkaynak ve Kurucu Başkan Yardımcısı Bülent Yağmur tarafından Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’e “teşekkür belgesi” takdim edildi. Fotoğraf çekimlerinin ardından söyleşi sona erdi.