AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, usta Gazeteci MEDYAURFA.COM köşe yazarı Sedat Atilla’yı Esentepe’deki çalışma ofisinde ziyaret ederek gündemi değerlendirdi.

Milletvekili Yılmaztekin, Gazeteci Sedat Atilla’nın gündeme ilişkin birçok önemli sorusuna cevap verdi.

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi de olan Milletvekili Yılmaztekin, anayasa görüşmeleri sırasında yaşanan ilginç olaylardan da bahsetti.

Yılmaztekin, Avrupa’da görevli bulundukları süre içerisinde, Reuters Haber Ajansının her hareketlerini takip ettiklerini söyledi.

İşte o röpörtaj…

Avrupa'da önemli bir görevi icra ederek yurda döndünüz. Yurt dışında oy kullanım oranındaki artışın nedeni nedir ? Yurt dışı oylarının rengi ne olacak sizce ?

Avrupa’da yüzde 60’ın üzerinde EVET oyu bekliyorum. Oy kullanım oranında müthiş bir artış var. Bu artışın nedenleri; Bakanlarımıza uluslararası ve hukuk teamüllerinin dışında davranılmış olması. Bakanımızın neredeyse rehin alınmış olması (Fatma Betül Sayan Kaya). Dışişleri bakanımızın Hollanda ve belirli Avrupa ülkelerine iniş yasağının olması. Siyasetçilerimizin toplantı yapmaları engellenirken, CHP ve HDP’li vekillere tüm imkanlar sağlanarak HAYIR kampanyası yaptırılarak yardımcı olunması, orada yaşayan vatandaşlarımızın tepkisini çekti ve sandığa katılımda rekor artış yaşandı. Vatandaşımız şuna inandı; AVRUPA bizim iyiliğimizi istemez.  ‘’Hayır’ı destekliyorlarsa bu işin altında bir bit yeniği var’’ dediler. ‘’Biz bunları bize yapanlara demokratik olarak tepkimizi ortaya koyacağız ‘’ dediler ve sandıklara koştular.

Avrupa’da bulunduğunuz süre içerisinde, hükümet yetkililerinin size olan tavırları nasıldı ?

Yoğun takip altındaydık.

Almanya’ya iner inmez, tüm basın kuruluşlarının yoğun takibi altındaydık. Reuters’in muhabirinin oradaki Türklere AK Parti’nin temsilcisi kim diye sorması, her hareketlerimizi takibe alması, tutanak tutarken, tutanağa kamera ile zoom yapması, aleyhimize sözler sarf etmeleri (Bizimde cevaplar vermemiz) bize karşı alerjilerinin olduğunun ispatıdır. Onlar bunun bilincinde. Tüm Avrupa liderleri Türkiye’deki bir halk oylaması için HAYIR’a çalışıyor. Bu davanın önemini bir kez daha kavramak gerekiyor.

2-Muhalefet cephesinde CHP Liderinin referandumla ilgili açıklamalarında tutarsızlıklar var. Buna bağlantılı olarak HAYIR diyenler, neden hayır dediklerini biliyorlar mı sizce ?

Muhalefet temsilcilerinin hiç birisi neden HAYIR dediklerini bilmiyorlar. Genel başkanları (Kılıçdaroğlu) ‘’Yeni sistemde Cumhurbaşkanı ve Başbakan olacak’’ dedi, film orada koptu. Sistemin olmazsa olmaz şartını bilmeyen bir genel başkandan sonra, partisinin, parti üyelerinin ve milletvekillerinin bunu bilmesi zaten mümkün değil. Anayasa komisyonunda CHP’li ve HDP’li vekiller hiçbir yapıcı eleştiri getirmeden, sadece ‘’HAYIR’’a değindiler. Neden HAYIR dediklerini açıklayamıyorlar.

Komisyonda yemek tarifi okudular.

Muhalefet vekillerinin bir kısmı geldi komisyona, iyice saçmaladılar. Yemek tarifi falan okudular komisyonda. Ülkenin menfaatine ve süreci yönlendirici tek bir yapıcı eleştiri de bulunmadılar. Toplumun aklıyla dalga geçtiler. Saçma sapan hareketlerde bulundular. Büyük falsolar, sıkıntılar yaşadılar. Amaçları algıydı, bizim de hakikat idi. Hakikat, her zaman algıyı yenmeye muktedirdir inşallah.
 

3-Şanlıurfa'da AK Parti'nin oy oranının düşük olduğu ilçelerde oy oranı artacak mı sizce ?

Öncelikle kendi bölgem olan Harran, Akçakale ve Eyyübiye’de, EVET oranı yüzde 95’in üzerinde çıkacağı kanaatindeyim. Oralara fazla yoğunlaşmadık. HDP’nin güçlü olduğu noktalara yoğunlaştık. Defalarca Viranşehir’e, Bozova’ya, Hilvan’a, Birecik’e ve Siverek’e gittik. Sayın Bakanımız ve SKM’den şunu istedim; ‘’Beni HDP’nin ve HAYIR’ın güçlü olduğu yerlere yazın. Buralara gidip süreci anlatalım’’ dedim. Bu sürecin milli bir süreç olduğunu ve tüm vatandaşlarımızı ilgilendirdiğinin altını çizdi. Geleceğimize, ülkemize, dirilişimize yönelik bir proje olduğunu anlattık. HAYIR’cıları kadrajımıza aldık. Onlarla ilgilendik. Çok iyi bir aşama kat ettik. HDP’ye ve başka partilere oy veren kişilerin büyük çoğunluğunun, yüksek oranda EVET oyu vererek sürece katkı sağlayacakları kanaatindeyim.

4-Türkiye'de EVET çıkarsa ne olur ? HAYIR çıkarsa ne olur ?

EVET çıkarsa; Birliğimiz ve beraberliğimiz pekişmiş olacak. Dirilişimiz açısından bu büyük medeniyet tekrar dirilecek. Yeniden dünyayı adalete hakim kılacağız. Zulüm ve karanlık dönemi bitireceğiz. Bize umut bağlayan insanlara, tekrardan en güçlü şekilde umut olacağız. Geleceğimizi kurtarmış olacağız. Türkiye’yi hak ettiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaştırmış olacağız. Türkiye, Osmanlı bakiyesi, bu devlet dünyaya adaleti tesis ettirmek üzere gerekeni fazla yapacaktır. HAYIR’ın çıkacağı kanaatinde değilim. Bizim milletimiz irfan sahibidir. Hiçbir sıkıntılı süreçte devletini sıkıntıya sokacak bir karar vermemişlerdir. Yüzde birlerin altında bir ihtimal dahi olsa HAYIR çıkarsa Türkiye Cumhuriyeti devleti kadim bir devlettir, büyük bir devlettir, ona göre kendi kendine yeni mekanizmalar geliştirerek mevcut sistemi, üniter yapısıyla devam eder. Prangalarını atamamış, boyunduruklarından kurtulamamış bir Türkiye olarak da yoluna devam eder.

5-MHP’nin üst yönetimi referanduma EVET diyor. Sizce Devlet Bahçeli muhalifi ülkücü tabanın kararı ne olacak ve bu taban çoğunlukta mı ?

Sayın Devlet Bahçeli, ülke ve milletinin anında her kritik dönemde olumlu yönde oyunu kullanmıştır. MHP’nin tabanında çok büyük bir kısmının EVET oyu kullanacağı kanaatindeyim. Muhalif kesimin bu noktada küçük bir azınlık olduğunu, akıl ve sağduyu ile hareket ettikleri takdir de, onlarında evet diyeceğini düşünüyorum.

6-Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Şanlıurfalılar yiğitlerini bağırlarına bastılar. REİS’lerini bağırlarına bastılar. Şanlıurfalılar gövde gösterisi yaptılar. REİS’lerinden taraf tavır koyduklarını tüm dünyaya gösterdiler. Şanlıurfalı her zaman birliğine beraberliğine düşkündür. 11 Nisan’daki kurtuluşun aynısını 2017’de Allah’ın izniyle REİS’leriyle beraber dünyaya şamar olarak atacaklar.

7-Şanlıurfalılara mesajınız…

Şanlıurfalılar irfan sahibidir. Neyi, ne zaman, nasıl yapacaklarını bilirler. Şunu biliyorlar: EVET bu millet ve devletin kurtuluşunun ifadesidir. Bu dirilişimizdir. EVET bizim geleceğimizdir. EVET dünyada adaleti tesisimizin başlangıcı olan 16 Nisan’da icra edecekleri REY’dir kanaatidir. Bu noktada Şanlıurfalı; REY’inede, devletine de, REİS’ine de, hareketine de, dirilişine de, yükselişine de sahip çıkacak. EVET’i basacak. Düşmanlarımızı, terör örgütlerini, ağababalarını, haçlı siyonst ittifakına tokadı çarpacaklardır.

(Not: Röpötajın tamamı video da)…