Zeynep Karahan Uslu önce Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'yı ziyaret etti. Başkan Menderes Atilla ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Zeynep Karahan Uslu, ilçemize referandum kapsamında bir ziyaret gerçekleştirdiler. 15 Temmuz Konferans salonunda referandum sürecini anlatacaklar. Bu özverili davranışlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Zeynep Karahan Uslu da, Ceylanpınar'ın stratejik bir yer olduğunu belirterek, "Ceylanpınar merkeze en uzak ilçemiz ancak bir o kadar da stratejik bir ilçemiz. Böyle bir yapıya sahip Ceylanpınar'ımızda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini Ceylanpınar'da yaşayan toplumun farklı kesimlerine izah edebilmek ve bütün ilçelerimiz içerisinde en yüksek desteği verecek ilçeler arasında olabilmesi için katkı sunmak amacıyla ilçemize geldik. " diye konuştu.

Belediye ziyaretinin ardından önce AK Parti İlçe Başkanlığını ve İlçe Kaymakamlığına geçen Uslu buradan 15 Temmuz Konferans salonuna geçti. Ceylanpınarlılara referandum süreci ve referandum sonrası yeni Türkiye'yi anlatan Uslu, basında dolaşan yanlış bilgilere de açıklık getirdi.

Konferansta konuşan Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol , "Kırsalda ve merkezde olmak üzere her gün en az 4-5 köyümüzü ziyaret ediyoruz. Gençlerimize ve büyüklerimize eveti anlatmak için. Hayır diyenlerin neden hayır dediklerini anlatmak için. Çok olumlu sonuçlar aldık. Bizler gençlerimize sahip çıkmazsak ya FETÖ'ye yada dağa giderler. Bundan dolayı çok çalışmamız ve gençlerimizi bilgilendirmemiz lazım." dedi.

AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Ahmet Güntekin de, 16 Nisan öncesi referandum çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Urfa'ya en uzak ilçe Ceylanpınar'dır. Bu kadar uzak bir noktaya üşenmeden gelerek bize bu güzel konferansı verecek olan Zeynep Karahan Uslu'ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konferans sonunda Zeynep Karahan Uslu'ya hediye takdim edildi. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından konferans son buldu.

Konferansa Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın hanımı Seval Atilla'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansın ardından Zeynep Karahan Uslu esnaf ziyaretinde bulundu. Muratlı Mahallesini de ziyaret eden Usla daha sonra ilçeden ayrıldı.