Şanlıurfalı akademisyen Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, konferansta ‘’Suriyeli Mülteci Kadınların Ekonomik Mücadele Çıkmazı. Devletsiz Neslin Kadınları’’ başlıklı sunum yaptı.
Zeynep Müjde Sakar Makedonya

Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, konferansta memleketi Şanlıurfa’da yaşayan mültecilerle ilgili de bilgiler verdi. Sakar, Türkiye’nin mültecilere sağladığı imkanları ve Şanlıurfa’nın Suriyeli mültecilere göstermiş olduğu misafirperverliği de anlattı. Sakar, sunumunda Türkiye’nin uluslararası arenadaki öneminden ve hükümet politikasından da bahsetti.

Konferansta; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi  (Makedonya), Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Novi Sad Üniversitesi (Sırbistan) ve Donja Gorica Üniversitesi’de yer aldı.
Zeynep Müjde Sakar Makedonya

Ekonomi, Finans, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji, Kültürel Araştırmalar, Hukuk ve Kriminoloji, Eğitim, Tarih, Coğrafya, Sanat Tarihi, Turizm, Balkan Dilleri, Siyasal Bilimler ve Sosyal Bilimlerin diğer tüm alanlarına açık olan konferansın birincisi Mayıs ayında Karadağ’da gerçekleştirilmişti.