Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün himayelerinde gerçekleşecek olan 5. Göbekli tepe maratonu 21 km ve 10 km olmak üzere yaklaşık bin kişinin katılımıyla Pazar günü saat 10.00’ da Rabia meydanından start alacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Hakan Keşküş, Şanlıurfa’da 5. Gerçekleşecek olan Göbeklitepe Maratonunun, kentte atletizme olan ilginin arttırılması bağlamında önemli bir destekleyici unsur olacağını söyledi.

Keşküş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Türkiye’nin her yerinden yaklaşık bin kişinin katılacağı Göbeklitepe maratonu ilimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak. Bu ve buna benzer organizasyonlar, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü olarak sürekli olarak bunu devamlandırmak ve anlamlandırmak istiyoruz. Çünkü böyle önemli organizasyonlar kentimizle ilgili bilinirliliğin arttırılması açısından çok önemli etken olmakla birlikte sosyo ekonomik olarak da ilimize çok önemli katma değer katıyor. Bu organizasyona katılacak olan yaklaşık bin kişi gelip otellerimizde konaklayacaklar, esnaflarımızdan alışveriş yapacaklar, bizim tarihi yerlerimizi gezecekler ve buda Urfamıza çok önemli katkı demek anlamına geliyor. Dolayısıyla Pazar günü yapılacak olan 5. geleneksel Göbekli tepe maratonuna katılacak bin kişiyi inşallah en güzel şekilde misafir edeceğiz. Ve tüm yarışmaya katılacak olan sporcularımıza yürekten başarılar diliyorum. Startımızı saat 10.00’ da Rabia meydanında vereceğiz startımıza bütün halkımızı davet ediyorum. Böyle önemli organizasyonların gerçekleşmesinde bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum bu organizasyon Urfamıza hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.