657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son başpehlivan İsmail Balaban, çeyrek finalde Ali Gürbüz'e yenilerek, organizasyona veda etti.

Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılan organizasyonda, İsmail Erkal, Mehmet Yeşil Yeşil ve Osman Aynur'u yenen İsmail Balaban ile Recep Taslak, İsmail Koç ve Recep Kara'yı mağlup eden Ali Gürbüz çeyrek finalde eşleşti. Erken final olarak değerlendirilen karşılaşma, güreşseverlerin en fazla ilgi gösterdiği maç oldu.

Zorlu rakiplerini yenerek çeyrek finale ulaşan İsmail Balaban'ın müsabakanın ilk dakikalarında rakibini kasnağından tutarak çevirmesi tribünlerden büyük alkış aldı. Karşılaşma yüksek tempoda geçti. Ali Gürbüz, sık sık iç kasnaktan yakalamak için dalma denemeleri yapan İsmail Balaban'ın bu güreş oyununu bozmak için mücadele verdi.

Normal sürede kazanan olmayınca, puanlama bölümüne geçildi. Ali Gürbüz'e pasif güreştiği gerekçesiyle iki ihtar verildi. İsmail Balaban'ın sık sık paça kazık denemesinde bir boşluğunu yakaladığı rakibinden puan alan Ali Gürbüz, yarı finale yükseldi. Son başpehlivan Balaban, yenilmesi sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.

Kura çekimi sonrası diğer çeyrek final eşleşmeleri Orhan Okulu-Hüseyin Gümüşalan, Faruk Akkoyun-Şaban Yılmaz, Serhat Balcı-Fatih Atlı şeklinde oldu.

Orhan Okulu ile Hüseyin Gümüşalan'la arasındaki güreş kısa sürdü. Yaklaşık 5 dakika süren güreşte iç kazık ters paçayla rakibini yenen Orhan Okulu, yarı finale adını yazdırdı.

Şaban Yılmaz ile Faruk Akkoyun arasında geçen müsabakaya Akkoyun'un sakatlanması nedeniyle ara verildi. Aranın ardından Faruk Akkoyun'un güreşemeyeceğini belirtmesi sonrası Şaban Yılmaz galip sayıldı.

Fatih Atlı ve Serhat Balcı arasındaki güreş ise puanlama bölümüne uzadı. Bu bölümde Serhat Balcı rakibini açık düşürdü. "Göbeği yıldızı gören" Fatih Atlı yenildi ve Serhat Balcı yarı finale çıktı.

Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Ali Gürbüz, Serhat Balcı yarı finalde güreşecek.