Akçakale Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği yaz spor kurslarının açılışı, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale Gençlik Spor İlçe Müdürü  Şevket Saruhan Hamavioğlu, Akçakale İlçe Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürü Osman Alkan ve belediye meclis üyelerinin  katılımıyla gerçekleştirildi. Futbol, basketbol, voleybol, badminton ve yüzme branşlarında verilen kursa katılanlar, Akçakale Belediyesi  tarafında özel olarak yaptırılan ve üzerlerinde 15 Temmuz kahramanlarından şehit Ömer Halisdemir ve İzmir Adliyesi”nde terörist saldırıyı önlerken şehit olan Fethi Sekin’in fotoğraflarının yer aldığı formaları giydiler. Kurslarda 14 profesyonel  eğitmen görev alıyor.

Akçakale Belediyesi Yüzme Havuzu’nda, yüzme branşında başlayan kursun açılışında konuşan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, öğrencilerin hem yaz tatilinde eğlenebileceklerini hem de öğrenebileceklerini belirterek, “Geçen yıl 700 öğrencimize eğitim verdiğimiz ve şimdi ikincisini düzenlediğimiz yaz spor kurslarına ilgi çok büyük. 800 öğrencimize eğitim vereceğiz. Devlet kurumları olarak gücümüzü birleştirerek Akçakale’de adeta spor seferberliği ilan ettik. Destek veren Kurumlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Başkan Ayhan, amaçlarınım öğrencilere spor sevgisi aşılamanın yanında vatan uğruna canını feda eden şehitleri unutturmamak olduğunu ifade ederek, “Dedelerimiz darbeleri gördü, babalarımız darbeleri gördü, bizlerde darbeleri gördük, inşallah çocuklarımız görmez. Şanlıurfa’nın yaş ortalaması 19.2, Akçakale İlçemizin de ortalaması hemen hemen aynı. Amacımız kötü alışkanlıklardan uzak duran, vatanına, milletine hayırlı olacak iyi bir nesil yetiştirmek” dedi.