Akçakale Belediyesi tarafından Merkez Adnan Menderes Mahallesi ve Akdiken (Dereli) Kırsal Mahallesi olmak üzere 2 adet halı sahanın geçtiğimiz günlerde temeli atıldı. Çevre direkleri dikilen, idari binasının kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan halı saha 30 metre eninde, 60 metre uzunluğunda projelendirildi. Gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapması için her şeyin en ince detayına kadar düşünüldüğü halı sahanın zemini ise sentetik çimle kaplanacak. İçerisinde soyunma odaları, duş kabinleri ve tuvaletlerin de bulunduğu spor tesisinden gençler ücretsiz faydalanacak. Merkez Adnan Menderes Mahallesi ve Akdiken (Dereli) Kırsal Mahallesinde devam eden halı saha projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan; "Amaçlarının gençlerin sporla uğraşmalarını sağlayarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi".

"Gençliği Önemsiyoruz"

Belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen, hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan vatandaşın huzur ve refahı için çalıştıklarını dile getiren Başkan Ayhan, “Hükümetimizin desteği ile önemli yatırımları ilçemizle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Halı saha projemizle de gençlerimizi sokağın olumsuz etkilerinde kurtarmayı amaçlarken sağlıklı ve zinde nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Akçakale’nin daha yaşanabilir bir ilçeye dönüşmesi için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Gençlerimizin zamanlarını verimli değerlendirmelerini istiyoruz. Onlar bizin geleceğimiz, umudumuz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı hayata hazırlamak onların ihtiyaçlarına göre hareket etmek bizim en asli görevimiz. Bunun için en kısa sürede projeyi tamamlayarak, 2 adet halı sahayı daha "Akçakale Gençliğinin" hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Merkez Adnan Menderes Mahallesi ve Akdiken (Dereli) Mahalle sakinleri, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek açısından yapılan spor tesislerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’a teşekkür ettiler.