Demokrasi ve Şehitler Satranç Turnuvası hakkında açıklama yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR;  Özellikle dezavantajlı denilebilecek bir bölgede olduklarını bu nedenle Ahmet Yesevi Mahallesine yapılacak çalışmaları ve hizmetleri önemsediklerini, gençlerimize her türlü fırsatı tanıdıklarını, gençlerin kendilerini rahat hissetmelerini özgüvenlerinin yerine gelmeleri için her fırsatta İpekyol Gençlik Merkezine davet ettiklerini bugünde yapmış olduğumuz satranç turnuvası ile Gençlik Merkezlerinin ruhuna uygun sportif bir turnuvanın yapıldığını bunun yanında kültürel, sanatsal sosyal aktivitelerinin olduğunu belirtti.  Gençlik Merkezi Müslüm AKTABUR Gençlik Merkezinde mesai mefhumunun olmadığını 24 saat gençlerin ve halkımızın emrinde olduklarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hakan KEŞKÜŞ’ ün yanımızda olmaları ve bizlere destekleri için teşekkür ediyorum, yine Satranç İl Temsilcisi Memduh TURMAK beye Satranç Turnuvasının İpekyol Gençlik Merkezinde yapılmasına katkıda bulunduğu için teşekkür ediyorum, Özellikle 15 Temmuz ruhuna yaşatmak amacıyla yapılan turnuvaya Demokrasi ve Şehitler Turnuvası ismini verdik. Bu safhada hayatını kaybeden Tüm Şehitlerimize Allah’ tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun dedi.
Satranç İl Temsilcisi Memduh TURMAK ise; İlk, Orta ve Lise dengindeki gençlerimizden toplam 70 sporcunun katıldığı turnuva çok çekişmeli ve başarılı maçlara sahne olmuştur. Bizlere destek olan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR ve personellerine, İl Müdürü Hakan KEŞKÜŞ’ e teşekkür ediyorum. İpekyol Gençlik Merkezinde kendimizi evimizde gibi hissettik. Bundan sonra da burada müsabakalar yapmaya devam edeceğiz dedi.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Hakan KEŞKÜŞ ise; Yaptığı açıklamada Gençlik Merkezinde yapılan hizmetlerden tüm gençlerin istifade etmesi gerektiğini söyledi. Hakan KEŞKÜŞ en büyük amaçlarının Gençlerimizi sahip çıkmak olduğunu, ücretsiz olan her türlü etkinliklerden istifade etmelerinin yanı sıra özellikle 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizin ne için şehit olduklarını anlatmak ve yine Gençlerimize vatan, millet, bayrak ve devlet sevgisini gençlerimize vermek manevi yönü güçlü topluma faydalı bir gençlik yetiştirmeye katkıda bulunmaktır. Bu arada tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize geçmiş olsun diliyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın dedi. Satranç Turnuvasında emeği geçen İl Temsilcisi Memduh TURMAK, İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR ve ekibine teşekkür ederim. Bizlere her konuda her zaman desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Güngör Azim TUNA başta olmak üzere vali yardımcısı Ufuk AKIL’ a kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim. Dedi.
Turnuvaya katılan sporculara madalya, başarı ve katılım belgeleri verildi. Sporcular İpekyol Gençlik Merkezinde güzel bir turnuva yapıldığını ve bu tür turnuvalara devam edilmesi yönünde görüşlerini açıkladılar.