Ceylanpınar Belediyesi ücretsiz verdiği özel yetenek kursları sayesinde gençleri geleceğe hazırlıyor. Çoğunlukla Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu (BESYO) için kayıt yaptıran öğrenciler burada Polis Meslek Yüksek Okulu, Uzmanlık, Jandarma ve Polis Özel Harekat sınavları için spor eğitimi alıyorlar.

Alanında uzman öğretmenler tarafından hazırlanan ve bu kurslarda eğitim gören öğrenciler hayallerindeki mesleğin kapılarını Ceylanpınar Belediyesi sayesinde aralıyorlar.

İlçe kapalı spor salonunda çalışma yapan öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı Menderes Atilla, eğitmen hocalardan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan başkan Atilla, yaklaşık bir yıldır özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim verdiklerini söyledi. Verilen eğitimlerle gençleri geleceğe hazırladıklarını ifade eden Başkan Atilla, "Ceylanpınar Belediyesi olarak özel yetenek kurslarını ilk kez geçtiğimiz yıl açtık. Bize bu konuyu önerdiklerinde çok memnun olduk. Çocuklarımız Polis Meslek Yüksek Okulu, Uzmanlık, Jandarma ve Polis Özel Harekat sınavlarına giriyorlar. Bu konuda çocuklarımızı eğitmemiz gerekiyordu. Bunun için de hoca tutup öğrencilerimizin bütün giderlerini karşılamamız gerekiyordu. Biz de geçtiğimiz yıl bütün imkanları gençlerimize sunarak kurslarımızı açtık. Geçtiğimiz yıl 50'den fazla öğrencimiz sınavlarda başarılı oldular." diye konuştu.

Sınava hazırlanan öğrencilerimize araç ve konaklama konusunda da yardımcı olduklarını aktaran Başkan Atilla,"Böylece hazırlık sonrası Türkiye'nin farklı şehirlerinde sınava girecek öğrencilerimize kolaylık sağlamış olduk." dedi.

Öğrenciler de başkan Atilla'ya vermiş olduğu destekten dolayı forma hediye ettiler. Menderes Atilla'da öğrencilere baklava ikram etti.