Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Şehitlere Saygı Maçının başlama vuruşunu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, maç öncesi yaptığı konuşmada, “Türkiye, terörle mücadelede tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Terör örgütleri gözlerini kan ve kin bürümüş bir şekilde, önlerine çıkan herkesi katletmeye, can acıtmaya, gözyaşı döktürmeye gayret ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Şehitlere Saygı Maçına katıldı. Beşiktaş Vodafone Arena'da, teröre karşı ortak duruş sergilemek amacıyla düzenlenen futbol maçına; askerler, polisler, sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları gibi toplumun hemen her kesimden izleyici de iştirak etti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in yanı sıra Süper Lig ve Spor Toto’daki kulüplerde hizmet veren pek çok teknik adam ve kulüp başkanı da maçta hazır bulundu.

Stada eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokol tribününde oturan şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla selamlaştı. Şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE, TERÖRLE MÜCADELEDE TARİHİNİN EN ZOR DÖNEMLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR”

Türkiye’nin, terörle mücadelede tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Terör örgütleri gözlerini kan ve kin bürümüş bir şekilde önlerine çıkan herkesi katletmeye, can acıtmaya, gözyaşı döktürmeye gayret ediyor. Önceki hafta sonu burada, hemen stadımızın üst tarafında biri araçla, biri canlı bomba olarak iki hain saldırı yaşadık. Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra gerçekleşen bu saldırılarda 37’si polis 44 şehit ve 238 yaralı verdik. Geçtiğimiz hafta sonu da bu defa Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne araçla bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 14 askerimiz şehit oldu, 60 yaralımız var. Ve önceki gece de Ankara’da Rusya Federasyonu Büyükelçisi Karlov alçakça bir saldırı, bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Ayrıca, dün sabah Suriye’de El-Bab’da 15 şehidimiz var, bunun karşılığında da bine aşkın DEAŞ’lıyı orada da, askerimiz ve Özgür Suriye Ordusu öldürdü. Şöyle geriye doğru dönüp son 1,5 yılımıza baktığımızda, kesintisiz mücadeleyle dolu, aynı zamanda çok sayıda şehit ve gazimizin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Fakat ben şuna inanıyorum: Polisimiz, askerimiz, köy korucularımız ve bu millet terörü bir ve beraber olarak bitirecektir. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.”

Konuşmasında ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece birbirimize sarılacağız ve Allah’ın izniyle Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonuna bu anlamlı buluşmayı sağladıkları, sponsor firmalara verdikleri katkı, maçta oynayan futbolculara da katılımları için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini “Bütün bunlar bizim birliğimizin, beraberliğimizin nişanesi olsun” temennisiyle tamamladı.

MAÇIN BAŞLAMA VURUŞUNU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTI

Konuşmasının ardından sahaya inerek, futbolcular, polis, güvenlik görevlileri ve futbol adamları ile tokalaşan ve hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçın başlama vuruşunu da yaptı.

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Spor Toto ve Süper Lig’de yer alan kulüplerde forma giyen yerli ve yabancı futbolcular, ‘Yerli Yıldızlar’ ve Yabancı Yıldızlar’ olarak belirlenen takımlarında teröre karşı duruş sergilemek amacıyla sahaya çıkarak giydikleri kırmızı ve beyaz formalarıyla mücadele etti. Yüzde 90 seyirci doluluk oranının yakalandığı maç, Yerli Yıldızların Yabancı Yıldızlara 4-3 galibiyetiyle sonuçlandı.

Maç esnasında açılan banka hesaplarına yapılan bağışlar ile maçın sponsorluk gelirleri ve yayın haklarından elde edilen gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla şehit ailelerine ve gazilere bağışlanacak.