Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından gerçekleştirilen organizasyon, 11 Kasım Cumartesi günü saat 41 Burda AVM önünden verilen start ile başladı.

Geçmişi başarılarla dolu olan Milli Rallici Burcu Çetinkaya Bucak, bir başarıya daha imza attı. Bucak, bir şampiyonadan daha başarıyla çıktı.

Yarışta Kadın pilotlar birincisi, Çiçek Güney ile Ford Motorsport Turkey adına Ford Fiesta ST ile yarışan Burcu Çetinkaya Bucak oldu.

Burcu Çetinkaya Bucak, başarısının ardından İnstagram hesabından açıklama yaptı. Bucak ‘’2017 Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Kadınlar 1. si kupasıyla podyumdayız. 2017 ralli sezonu bugün bitti. 6. kez Türkiye Kadınlar Ralli Birincisi olmayı garantileyerek uzun yıllardır (2010’dan bu yana) elimizde olan rekoru bir kez daha kırmış olduk. Takımım Castrol Ford özellikle mekanikerlerimize ve sponsorlarımız Mado’ya, Orafol’a, Modanisa’ya bize inandıkları için teşekkür ederim’’ dedi.

‘’Manevi açıdan benim için çok değerli’’.

Bucak, evlendikten ve anne olduktan sonra aldığı bir birincilik olması nedeniyle, manevi açıdan kendisi için çok değerli olduğunu belirterek ‘’Yarıştığım halde “eski rallici” başlığı attılar son 4 yıldır bazıları. Kötü niyet aramadım hiç ama önyargılar yıkıldıysa ne mutlu bana. Bu şampiyonluk önyargısız hayallere gelsin. Seneler boyunca sağ koltukta beni yalnız bırakmayan kopilotum & dostum Çiçek Güney’e bu sene bazı yarışlarda yarıştığım dostlarım Emire Cantürk ve Nehir Yılmaz’a a da kocaman teşekkürler’’ dedi.

MEDYAURFA.COM olarak, Burcu Çetinkaya Bucak’a başarılar diliyoruz.