Ceylanpınar Belediyesi spor mülakatı ve parkur gerektiren sınavlarla alakalı açtığı kurslarla, gençleri hazırlayıp hayallerinde mesleğe hazırlıyor. Özel kurslara gidildiği takdirde uçuk ücretlerle istenilen kurslar Ceylanpınar Belediyesi tarafından ücretsiz veriliyor. BESYO, PÖH, JÖH, POMEM, PAEM, Astsubaylık, Uzman Çavuşluk, Polislik, Gardiyanlık gibi spor mülakatı gerektiren sınavlara başvuran gençlerin uğrak yeri Ceylanpınar Belediyesi'nin açtığı kurslar oluyor.

KURSLAR SAYESİNDE HER 2 KİŞİDEN BİRİ MÜLAKATTA BAŞARILI OLUYOR

Kısa bir süre önce açılmış olmasına rağmen kurslara ilgi beklenenin üstünde... Maddi imkansızlıklar nedeniyle önceleri kurslara gidemeyen ve sınavlara yeterli düzeyde hazırlanamadıkları için başarısız olan Ceylanpınarlı gençlerin artık böyle bir derdi yok. Ceylanpınar Belediyesi'nin açtığı kurslara katılan her 2 gençten biri hayalindeki mesleğe ilk adımı Ceylanpınar Belediyesi sayesinde atmış oluyor.

40'IN ÜZERİNDE GENÇ BAŞARILI OLDU

Sınav takvimine göre sınav tarihlerinin farklı zamanlara denk gelmesinden dolayı belediye bünyesinde açılan kurslar yıl boyunca açık tutuluyor. Şu ana kadar açılan kurslara katılan 40'ın üzerinde genç, Ceylanpınar Belediyesi sayesinde spor mülakatında başarılı oldu ve hayalindeki mesleğe adım atmış oldu. Kurs yetkilileri kursun mülakatta üstün başarı sergilemesinden sonra yoğun bir katılım olduğunu ve gençlerin mülakatı geçme adına hocalar dahilinde gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

HİZMETLER SADECE KURSLARLA SINIRLI KALMIYOR

Sınavların genellikle il dışında olması nedeniyle başta ulaşım olmak üzere barınma ve diğer masrafların Ceylanpınar Belediyesi tarafından karşılanmasından sonra gerek sınavlara katılım gerekse sınavları başarı ile kazanma oranlarında ciddi artışlar meydana geldi.

ÖZGÜN: ÖZEL HAREKAT SINAVINDA 40'IN ÜZERİNDE GENCİMİZ BAŞARILI OLDU

Ceylanpınar Belediyesi'nin açmış olduğu kursta gençleri hayallerine hazırlayan Antrenör İbrahim Özgün, gençlere spor mülakatları için ellerinden geldiği kadar yardımcı olduklarını ve hayallerindeki mesleğe hazırladıklarını ifade etti. Özgün, " Özel Harekat, Astsubaylık, Polislik, Uzman Çavuşluk, Gardiyanlık, BESYO gibi parkur gerektiren her meslekle ilgili kurslarımız var. Şu anda 100'e yakın öğrencimiz var, katılanlardan çok büyük ilgi var. Bu kursları yıl bazında yapıyoruz ve yıl bazına yayarsak 40'ın üzerinde genç mülakatlara girip başarılı oldu." dedi.

ATİLLA: GENÇLER BİZİM TEMİNATIMIZDIR

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da, gençleri her alanda desteklediklerini ve gençlerin geleceğin teminatı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Gençlerin önünü açarsanız, onlara destek olursanız başarı kaçınılmaz olur. Biz de Ceylanpınar Belediyesi olarak gençlerimizin her zaman yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz. Gençler bizim geleceğimizin teminatıdır, gençliğin olmadığı yerde gelecekten bahsedilemez. Biz de geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her zaman sahip çıkacağız. Ayrıca kurslar belediyemiz bünyesinde bulunduğu için aileler çocuklarını gönül rahatlığıyla bu kurslara gönderebilirler." diye konuştu.