Şanlıurfa derbisinde maç öncesi ve sonra her iki takım futbolcuları ve taraftarlarının dostluk görüntüleri dikkat çekti.
 
Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Karaköprü Belediyespor, Şanlıurfa derbisinde sahasında karşılaştığı 11 Nisanspor’u 3-1 mağlup etti. Karaköprü Faruk Çelik Spor Kompleksi’nde oynanan maç öncesi her iki takım futbolcuları, teknik ekibi ve taraftarları birbirine dostluk gösterilerinde bulunurken, teknik direktörler birbirine çiçek takdim etti. 
 
Maça ev sahibi Karaköprü Belediyespor hızlı başlarken, maçın 9. Dakikasında Muhammet Kurt’un attığı golle öne geçti. Golden sonra da baskısını sürdüren Karaköprü ekibi, 25. Dakikada ceza sahası içinde rakip futbolcunun eline çarpan topla penaltı kazanırken, penaltı atışını kullanan Burçağ Başel farkı 2’ye çıkardı. Bu dakikadan sonra Karaköprü Belediyespor daha rahat bir futbol sergilerken, rakip 11 Nisanspor hızlı ataklarla farkı indirmeye çalıştı. Ataklardan sonuç gelmeyince ilk yarı Karaköprü Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.
 
Maçın ikinci yarısına 11 Nisan ekibi baskılı başlarken 51. dakikada Fırat Mat ile farkı bire indirdi. Golden sonra Karaköprü Belediyespor yeniden baskı kurarken, 60. Dakikada Serhan Karahan’ın güzel golüyle farkı yeniden ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda maçı rölantiye alan Karaköprü Belediyespor, Şanlıurfa derbisinden 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.
 
Maç sonrası açıklama yapan Karaköprü Belediyespor teknik direktörü Bedih Şahapoğlu, kardeş takımları 11 Nisanspor ile güzel bir maç oynadıklarını ifade ederken, “Güzel bir mücadele örneği göstererek galip geldik. Bugün olağanüstü mücadele veren futbolcularımı tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta 62 Pertek maçını da kazanıp seriyi devam ettirmek istiyoruz. Hedefimiz ilk devrede kalan üç maçımızı da kazanıp üstümüzdeki takımlarla arayı kapatıp öne geçmektir” diye konuştu.
 
Karaköprü Belediyespor’un tecrübeli futbolcusu Mehmet Doğan ise galibiyeti daha çok isteyen tarafın kendileri olduğunu kaydederken, “Bir seri yakalamak istiyorduk ve şu an yolumuzda ilerliyoruz. Futbolda kan değişimi önemlidir. Bu bize olumlu yansıdı ve İnşallah önümüzdeki haftalarda da devam eder” dedi.
 
Maçtan sonra Karaköprü Belediyespor ve 11 Nisanspor takımlarının futbolcu, teknik ekip ve yöneticileri birlikte yemek yedi.