İdmanlar için Nusaybin'den Kızıltepe'ye gelen Kaplan, milli takımda oynayacağı günlerin hayalini kuruyor
- Kaplan:
"Spordan vazgeçmek istemiyorum. Gidebildiğim yere kadar gideceğim. Hedeflerim büyük. Belki bir gün kendimi milli takımda görürüm"


Mardin'in Nusaybin ilçesinden haftada 4 gün 56 kilometre yol katederek Kızıltepe ilçesine gelen doğuştan engelli Birgül Kaplan'ın hedefi milli takımda oynamak.

Terör olayları nedeniyle ailesiyle Nusaybin'den İstanbul'a giden ve maddi imkanlarının yetersizliği nedeniyle tekrar ilçeye dönen 26 yaşındaki bedensel engelli Kaplan, sporla hayata tutunmaya çalışıyor.

Nusaybin'den zor şartlarda Kızıltepe'ye gelen, Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi'nde yer alan Kızıltepe Engelliler Gücü takımında oynayan Kaplan, milli takımda oynayacağı günlerin hayalini kuruyor.

Birgül Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan kas hastalığı nedeniyle yürüme engelli olduğunu belirterek, basketbola karşı ilgisinin geliştiğini, bu sporu yapmak için araştırma yaptığını söyledi.

Terör olayları nedeniyle bir süre İstanbul'da yaşadıklarını anlatan Kaplan, İstanbul'da Küçükçekmece Dostluk Kulübü Engelliler Spor Kulübünde spora başladığını, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle Nusaybin'e döndüklerini belirtti.

Sporu bırakmak istemediğini, basketbol oynamayı sevdiğini aktaran Kaplan, Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübüne kaydını yaptırdığını, şu an kulüpte devam ettiğini bildirdi.

- "Spor, beni hayata kazandırıyor" 

Yaşadığı tek sıkıntının mesafe olduğunu belirten Birgül Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Nusaybin ile Kızıltepe arası 56 kilometre. O mesafeyi kat etmek ister istemez zor oluyor, ama onu da bir şekilde gözardı ediyorum. Spor benim için önemli. Spordan vazgeçmek istemiyorum. Gidebildiğim yere kadar gideceğim. Hedeflerim büyük. Belki bir gün kendimi milli takımda görürüm. Bu benim için çok önemli. Hayallerim ve hedeflerim var. Ulaşabildiğim yere kadar gideceğim."

Kaplan, Nusaybin'e gidiş gelişlerinin zor olduğunu, toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kaldığını dile getirerek, pes etmeye niyetinin olmadığını kaydetti. Zorlukların her zaman aşılmak için olduğunu vurgulayan Kaplan, "Spor gerçekten hayatıma büyük bir katkı sağlıyor. Bana mutluluk veriyor. Psikolojik açıdan kendimi çok iyi hissediyorum, sosyalleşmemi sağlıyor. Beni hayata kazandırıyor."

Takımda arkadaşlarının kendisini başarılı bulduklarını belirten Kaplan, şu an yaşadığı tek sıkıntının mesafe olduğunu, ulaşım konusunda kendisine destek verilirse mutlu olacağını sözlerine ekledi.

Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusut Taşkın da Kaplan'ın Nusaybin'den gelerek idmanlara katıldığını belirterek, bütün engellilere destek olmak, onları spora kazandırmak istediklerini söyledi.