Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen futbol turnuvasının startı verildi.  15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişimine karşı canlarını feda eden ve şehit olan vatandaşlarımız anısına düzenlenen futbol turnuvasının başlama vuruşunu Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir yaptı. 2 hafta boyunca Kale Spor Tesislerinde sürecek ve 61 takımın katılım göstereceği turnuvanın açılış müsabakası Eyyübiye Belediyesi ile Eyüp Göncü Lisesi arasında yapıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin de forma giydiği ilk müsabakayı Eyyübiye Belediyesi 2-0 kazandı.

Turnuva başlangıç maçı öncesi açıklamada bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” 15 Temmuz’u unutmayıp asla da unutturmayacağız.” dedi. Başkan Ekinci, ‘’15 Temmuz süreci hakikaten bu milletin dirilişini belgeleyen bir durumdu. Bunu da unutturmamak adına yapılması gereken değişik faaliyetler vardı. Bu faaliyetlerden birisi de şuanda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştireceğimiz futbol turnuvası 15 Temmuz Şehitleri Anma turnuvası. Bu turnuva kapsamında 61 takım mücadele edecek. Burada iki hafta boyunca centilmenlik içerisinde takımlar mücadele edecektir. Yine ifade etmek gerekirse burada 15 Temmuz’u ruhunu hep yaşatmak, diri tutmak , 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak  adına bu tarz etkinliklerimiz devam edecek. “ şeklinde konuştu.

Eyyübiye Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir ise, ‘’Bizlerde bugün Eyyübiye Belediye Başkanımızla birlikte organize ettiğimiz öğretmenler arası ve kurumlar arası futbol turnuvası için buradayız. 15 Temmuz ruhunu yaşatmak adına unutturmayacağız sloganı ile bizler bu turnuvaya iştirak ettik, katılım gösterdik. Katılım gösteren bütün takımlara başarılar dilerim. Bu turnuvanın kaybedeni yoktur. Tüm takımlarımız kazanmıştır. Bu anlamda bizlere desteklerini esirgemeyen Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci şahsında teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.