Şanlıurfalılar tek sosyal faaliyeti alanı olarak kabul edilen Şanlıurfaspor’un TFF 1. Ligden şaibeli bir şekilde düşürülmesine yönelik tepkiler sürerken, Gazientep Büyükşehir Belediyespor yöneticileri ile Manisasporlu futbolcuların şike pazarlığı yaptığı ses kayıtlarının ortaya çıkması tepkileri arttırıyor.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Gazientep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Müdürü Nizamettin Sertkal, futbolcu Elyasa Süme ile Manispor’un futbolcuları Gökhan Sazdağı ile İsmail Haktan Odabaşı’nın ses kayıtlarının Şanlıurfaspor üzerine oynanan bir şike pazarlığı olarak kabul edildiğini ve Şanlıurfaspor’un hakkının geri iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Sonuna kadar konun takipçisi olacaklarını ve tüm hukuki süreçlerde her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Eyyüpoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi; “ Şanlıurfaspor Şanlıurfamızın önemli bir değeridir. Ancak bu değerimiz üzerinde sahalar dışında oynanan oyunlar ve şike pazarlıkları ne yazık ki takımımızın 1. ligden düşürülmesine neden olmuştur. Ortaya çıkan Şanlıurfaspor üzerine yapılan şike pazarlıklarına ait ses kaydı yenilir türden değildir. Açık bir şekilde görülüyor ki çeşitli ayak oyunları ile takımımız ligden düşürülmüştür. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Manisaspor yöneticileri ve futbolcuları arasında geçtiği anlaşılan ses kayıtlarında Şanlıurfaspor şike ile ligden düşürülmüştür. Vatandaşlarımızın en önemli sosyal faaliyet alanını oluşturan Şanlıurfaspor’un bu şekilde ligden düşürülmesi bizlerde daha büyük bir hayal kırıklığı yaratmış, derinden üzmektedir. Şunu belirtmek isterim ki Şanlıurfasporumuz yalnız değildir. Şanlıurfasporun hakkının geri iade edilmesi için de her türlü desteği vermeye hazırız.”