Sezonun en çekişmeli maçlarından birisi olan Fenerbahçe Beşiktaş karşılaşması bereberlik ile sonuçlandı. Bu haftanın merakla beklenen en çekişmeli maçında gol sesi çıkmayınca taraftar üzüntülü bir şekilde maçtan ayrıldı. Beklenini veremeyen her iki takımdada kaçan goller yok denecek kadar azdı. Yılın en zevksiz maçı olmaya aday gösterilen bu karşılaşmada (Q7) Quaresma bekleneni veremeyince maçın 67. dakikasında maçtan çıkarıldı. Liğin 13. haftasında karşı karşıya gelen iki ezeli rakip karşılaşmadan 1 puan ile ayrıldı.

ZEVKSİZ GOLSÜZ VE HEYECANSIZ BİR MAÇ OLDU
Karşılaşmada her iki ekibinde kötü oyunu taraftarın tepkisine yol açtı. Adeta maçta pozisyon kıtlığı yaşandı. Öyleki kaleyi bulan bir top dahi yoktu.
İKİ TAKIMDA İSTEDİĞİNİ YAPAMADI
Hedef galibiyet parolası ile sahaya çıkan iki ekipte istenileni yapamadı. Maç golsüz 0-0 tamamlandı.
BEŞİKTAŞ DAHA FAZLA TOP YAPTI
Özellikle maçın ilk yarısında ayağında top ile daha çok oynayan taraf beşiktaş oldu. Daha çok pas yapmış olmasına rağmen sahadan beraberlik ile ayrılan taraf Beşiktaş oldu.
QUARESMA İSTENİLENİ YAPAMADI
Taraftarın büyük beklentisi olan Q7 lakabı ile anılan Quaresma ise maalesef bu maçta istenileni veremedi. Ve hocası tarafından maçın 67. dakikasında oyundan alınan Q7 ise bu durum karşısında tepkiliyid.

İLK YARI BİTİMİNDE SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKETLER VARDI
İlk yarı bitiş düdüğünden hemen sonra saha karıştı. Van Persie'nin son atağı olayları alevlendirdi. Dışarı çıkan topun Beşiktaşlı oyuncu Fabri'den çıktığını savunan Fenerbahçeli futbolcular maçın çok konuşulan hakemi Hüseyin Göçek'e ittiraz ettiler. Fakat bu itirazlar sonuçsuz kalınca ortalık bir anda karıştı. Her iki takım oyuncuları arasında çıkan sözlü tartışmayı hakem Göçek'in araya girmesiyle yatıştırıldı. Çıkan kavgada hakemin kart kullanmaması seyirciler tarafından tepki ile karşılandı. Verdiği kararları ile maçın önüne geçmeyi başaran Hüseyin Göçek'in ise TFF tarafından nasıl bir not alacağı şimdiden merak edilmeye başlandı.

DERBİ BAŞLADIĞI SKORLA BİTTİ
İkinci yarı bitiş düdüğü ilede golsüz tamamlanan mücadele başladığı aynı skor ile tamamlandı. Bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçe puanını 25 yükseltirken Beşiktaş 1 puan daha alarak puanını 28 yükseltti. Maçı geniş özetini bu şekilde tamamlandı.