Sarı-lacivertli takımın Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Luis Neto, Galatasaray derbisiyle ilgili, "Herkes Fenerbahçe-Galatasaray maçının neler ifade ettiğini gayet iyi bir şekilde bilir. Buraya geleli kısa süre olmasına karşın, bu maçın öneminin farkındayım." dedi.

Ligde hafta sonu Evkur Yeni Malatyaspor'la karşılaşacaklarını hatırlatan Neto, "Galatasaray maçına çıkmadan önce bu müsabakadan galibiyetle ayrılmak zorundayız. Kendi sahamızda oynayacağız. Ligdeki son maçımızda yenildik ve yeniden galibiyetlere dönmek mecburiyetindeyiz. Öz güven açısından da bizim için son derece kritik bir maç olacak. Evkur Yeni Malatyaspor maçını geçip, daha sonra Galatasaray karşılaşmasına odaklanacağız. Bu maç bitsin, ardından bizi bekleyen büyük maça, Galatasaray karşılaşmasına hazırlanacağız." diye konuştu.

"Farkı kapatabilecek durumdayız"

Ligde yaşadıkları puan kayıpları nedeniyle zirvenin 8 puan gerisine düşmelerine değinen Luis Neto, "Türkiye ligi son derece zorlu ve çekişmeli. Henüz ligin başındayız. Önümüzde oynamamız gereken çok fazla maç var. Her maç zor, bütün takımlar zorlu karşılaşmalar oynayacak. Rakiplerimiz için de aynı durum geçerli." ifadelerini kullandı.

Neto, içinde bulundukları duruma reaksiyon gösterme fırsatları olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki maçlarda istediğimiz galibiyetleri alabilirsek hala arayı kapatabilecek durumdayız. Çünkü rakiplerimiz çok zorlu maçlara çıkacak. Özellikle deplasman müsabakaları çok zorlu burada. Türkiye ligi, şampiyonluğun kolay elde edildiği bir yer değil. Her maç öngörülemez nitelikte geçiyor. Bizi de bekleyen zor maçlar olacak. Ancak biz Fenerbahçeyiz. Bunu kesinlikle unutmamamız lazım. Önemli oyunculardan kurulu, büyük bir takımız. Çalışmayı seven oyunculardan kurulu bir grubuz. Çok yakın zamanda galibiyet serilerine, istediğimiz zaferlere başlayacağız diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.