Spor Toto 1. Lig takımlarından Boluspor'un kulüp başkanı Necip Çarıkcı, "Herkes yerli futbolcuya önem veriyor, yerli futbolcu arıyor. Bunun sebebi de yabancı kontenjanının azalmasıyla alakalı. Yerli futbolcumuza değer kazandırmak için altyapıya önem verdik, vermeye de devam edeceğiz." dedi.

Çarıkcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, teknik direktör Sait Karafırtınalar ile devam kararı aldıklarını anımsatarak, "Geçen sezon çok başarılı olan teknik direktör ile hem transferde hem de sezon boyunca başarılı oluruz. Takımda göndereceğimiz oyuncular var. İki futbolcuyu Darıcaspor'dan transfer ettik. Bunlar takip ettiğimiz topçular. Mustafa Durak ile anlaşma yaptık. İç transferde 3 ya da 4 futbolcu kaldı. Onlarla da görüşme yapıyoruz. Transferin bitmesine daha bir ay var. Transfer konusunda teknik heyet ve transfer komitesi ile yapılan toplantının ardından çalışmalara başlandı." diye konuştu.

Çarıkcı, avronun yükselmesinden dolayı birçok kulübün zarar ettiğini belirterek, "Ben transferde birazcık kur sabitlemeye gidiyorum. Yabancı oyuncu alsam bile kuru 5,50'de sabitlemek istiyorum. Birkaç futbolcu ile görüşme yaptık, kabul ettiler." yorumunu yaptı.

Takımda daha fazla genç oyuncunun olacağını ifade eden Çarıkcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Umut Meraş'ı kulüpler istiyor. Seneye genç oyuncu sayımızın 5'e çıkmasını istiyorum. Onun için de takımda ileride para kazanabileceğimiz futbolcuların olmasını istiyorum. O bölgelere yaşlı oyuncu aldığımız zaman genelde teknik heyetler o oyuncuyu oynatmıyor. O yüzden ben transferde de gençlere biraz daha önem vermek istiyorum."

Çarıkcı, altyapıyı teknik direktör Sait Karafırtınalar'a bağladıklarını, hocanın hem alt hem de üst yapıda görev yapacağını ve altyapının bundan sonra heyecan kazanacağını kaydetti.

Liglerde yapancı oyuncu kontenjanın azalacağını anlatan Necip Çarıkcı, "Süper Lig'de yabancı oyuncu sayısı birkaç yıl içerisinde 11 ya da 12'ye inecek. Bunu diğer takımlar da biliyor. Herkes yerli futbolcuya önem veriyor, yerli futbolcu arıyor. Bunun sebebi de yabancı kontenjanının azalmasıyla alakalı. Yerli futbolcumuza değer kazandırmak için altyapıya önem verdik, vermeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.