Düzenlenen aşure etkinliğine Şanlıurfa Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Mustafa Kırıkçı, Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Keskin, gençlik merkezi üyeleri, gönüllü gençler ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Mustafa Kırıkçı, gençlere aşure ikramında muharrem ayı ve aşurenin önemi hakkında konuşma yaptı.

“GENÇLERİMİZE MUHARREM AYINI UNUTTURMADIK”

Aşure gününü gençlere hatırlatmak istediklerini belirten Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Keskin, gençleri Muharrem ayının hakkında bilgilendirdiklerini söyledi.

Kimseyi farklı kılmadan herkesi sofralarına buyur ettiklerini vurgulayan Keskin, “Bereket ve rahmetin dolaştığı bu güzel muharrem ayında Aşure gününü gençlerimize hatırlatmak istedik. Farklılıkları bir araya getirerek oluşan aşureyi yaparak bizde kimseyi farklı kılmadan herkesi soframıza buyur ettik. Gençlere aşurenin nereden geldiğini nasıl ortaya çıktığını ve muharrem ayının önemini anlatmaya çalıştık. Emeği geçen tüm gençlik merkezi aileme ve böyle güzel bir günde bizi yalnız bırakmayan Şanlıurfa Gençlik Merkezleri Koordinatörü Mustafa Kırıkçı’ya ve Bağlarbaşı Gençlik Merkezi Müdürü Mesut Buğrul’a teşekkür ederim“ dedi.             

Gençlik merkezinin evleri gibi olduğunu söyleyen Gençlik merkezi gönüllüleri ise ders molası sırasında yapılan aşure ikramının sürpriz olduğunu her etkinlikte kendilerine iyilik yapmayı aşılayan tüm gençlik merkezi çalışanlarına teşekkür etti.