Gençlerle bir araya gelen İl Müdürü Keşküş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün gençlere sunduğu imkanlardan bahsederek gençleri tesislere davet etti.

“GENÇLİK MERKEZLERİMİZ EĞİTİM KURUMLARINDAN ÇOK FARKLI”

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin dolu zamanlarını değil boş zamanlarını dolu dolu geçirmelerini sağladığını belirten İl Müdürü Keşküş, “ İl müdürlüğümüzün bünyesinde 52 tesise hükmediyoruz. Bunların içerisinde 11 tane gençlik merkezimiz var 7-29 yaş arası tüm gençlere hitap ediyoruz. Bizim faaliyetlerimiz sadece spor faaliyetleri değil sosyal kültürel alanlarda da faaliyet gösteriyoruz. Bizim eğitim kurumlarından tek farkımız şu, biz Milli Eğitimin, Eğitim Kurumlarının yaptığını yapmıyoruz. Bizde ders yok. Bizde tam tersine çocukların bunların dışında zaman harcayabileceği aklınıza gelebilecek işte spor faaliyetlerinden ebru sanatından dikiş nakışına kadar birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Gençlik Merkezlerimiz bağlamadan gitar kursuna piyanodan ses eğitimine kadar birçok faaliyet ile hizmet veriyor” dedi.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZEDE HİZMET EDİYORUZ”

Suriyeli çocuklarında tesislerden faydalanabildiğini aktaran İl Müdürü Keşküş, Suriyeli çocuklara ulaşma noktasında çalışmalar yaptıklarını aktardı.

İl Müdürlüğü bünyesinde sporcu irtibat merkezi kurduklarını ifade eden İl Müdürü Keşküş, “Sadece kendi çocuklarımıza faaliyetler yapmıyoruz bunun dışında Suriyeli çocuklara da ulaşmaya çalışıyoruz. Suriyelilerle ilgili İl Müdürlüğümüzün bünyesinde bir sporcu irtibat merkezi kurduk. Suriyeli kardeşlerimizde tesislerimizden faydalanabiliyorlar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün 7/24 sizlerin değerli yöneticilerimizin ve ailelerinizin emrinde olduğunu söylüyoruz. Çünkü Gençlik ve Spor Bakanlığımız mesainizin bittiği zaman mesaisi başlayan bir kurum dolayısıyla biz olaya böyle bakıyoruz. Kapılarımız sonuna kadar sizlere açık” ifadelerini kullandı.

 “GENÇLİK KAMPLARIMIZ VAR”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Gençlik Kamplarının olduğunu söyleyen İl Müdürü Keşküş, kampların çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetle belirlendiğini aktardı.

Gençlik kamplarının tamamen ücretsiz olduğunu sözlerine ekleyen İl Müdürü Keşküş şunları söyledi;

“Katılımın tamamen ücretsiz olduğu 36 gençlik kampına katılacakların ulaşım dâhil bütün ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor.  Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de veriliyor. 7 günlük dönemler halinde ve kız ile erkek gruplarının ayrı ayrı katılacakları kamplara, başvurular on-line olarak bakanlığımızın sitesinde yapılıyor.  Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi(Deniz) ve Yeşil(Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabiliyor. Devletin tüm imkanları sizlere seferber ediliyor evlerinizden sizi alıyoruz işte gençlik kampı neredeyse sizi götürüyoruz bunları liderler eşliğinde eğitimciler eşliğinde gerçekleştiriyoruz.”

Gerçekleştirilen söyleyişin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tanıtım filmi ve gençlik merkezlerinin içinde yer aldığı sinevizyon gösterimi yapılırken İl Müdürlüğünün çıkarmış olduğu Gençlik ve Spor Bülteni gençlere dağıldı.

 İl Müdürü Hakan Keşküş, TEOG’ta 120 soruda 120 doğru yanıtı vererek Türkiye 1. si olan öğrenciye madalya takdim ederek tebrik etti.