Bahçelievler Gençlik Merkezinde düzenlenen masa tenisi turnuvasına Gençlik Merkezi üyeleri yoğun ilgi gösterirken müsabakalara katılan tüm öğrencilere kitap ve şapka, dereceye giren öğrencilere ise Mangala hediye edildi.

Turnuvaya katılarak yaz tatilini dolu dolu geçiren gençleri kutlayan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Murat Bağış, Gençlik Merkezlerinin artık gençlerin uğrak noktası haline geldiğini söyledi.

Gençlik Merkezleriyle gençlerin her alanda kendini deneme fırsatı bulduğunu aktaran Müdür Vekili Bağış, “Şanlıurfalı gençlerimiz daha önce yaz tatilini ya evde televizyon izleyerek ya da sokakta arkadaşlarıyla gezerek geçiriyordu. Fakat yaygınlaşan gençlik merkezlerimizle birlikte gençlerimiz boş zamanlarını hem sporla hem de farklı faaliyetlerle geçiriyor. Gençlik Merkezimizde düzenlenen Masa tenisine katılımın yoğun olması bizleri mutlu etti tüm gençlerimizi ve Gençlik Merkezi ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Keskin ise Gençlerimizin boş zamanlarını eğlenceli bir şekilde bilgi ve beceri gelişimine dönüştürmek için projeler ürettiklerini vurgulayarak şunları söyledi;

            “Gerek kültürel gerek sportif tüm faaliyetlerimizin sonunda liderlerimizle uygulamalarımızdan daha fazla verim alabilmek adına toplantılar yapıyoruz. Çalışmalarımızda gençlerimizin özellikle görev almalarına dikkat ediyoruz.

            Bu hafta yapmış olduğumuz masa tenisi turnuvamız gençlerden büyük ilgi gördü. Masa tenisi oyununun gençlerin fiziksel ve biyolojik açıdan gelişimine birçok yönden faydası olmaktadır. Bunların başında el kol ve göz koordinasyonunun gelişimi gelir. Oynamaya ilk başlanıldığı zaman raketi kontrol edemezken, bir müddet sonra vücut mükemmel bir koordine yeteneği kazanmaya başlar. Bunların dışında refleks gelişimi, hızlı düşünme kabiliyeti, taktik yapma ve planlama yeteneği gözle görülür şekilde gelişmeye başlar. Ayrıca tüm spor oyunlarında olduğu gibi vücut kondisyonunu sağladığı gibi azim ve kararlı olma bilincinin gelişimine de yardımcı olmaktadır.

            Bu tür faaliyetlerimizin sürekli uygulamada olacağını belirtmenin yanı sıra, gençlerimizi masa tenisi öğrenmeleri ve oynamaları için gençlik merkezimizde beklediğimizi eklemek istiyorum. Faaliyetlerde yer alan tüm gençlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum.”