Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi;

''Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün himayesi altında olan 11 Nisan Stadı çimlerinin kuruduğu, Şanlıurfaspor Kulübünün ise çimlerin Şanlıurfaspor’un başarısız olması için kurulan bir komplo olduğunu savunan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır.

11 Nisan Stadının çimleri Türkiye Futbol Federasyonun belirlediği ilaç, gübreleme programına uyularak her gün düzenli olarak bakımı yapılmaktadır.  Şanlıurfa diğer yıllara göre bu yıl en sıcak yazı geçiriyor. Bu nedenle çimlerin sıcaklardan zarar görmemesi için sahanın üstü özel filelerle örtüldü. Çimlerin yanmasını önleyen örtüler Türkiye’de ki bütün stadlara örnek oldu. Ulusal ve yerel basında takdir toplayan örtülerin yapım aşamasında 7 gün boyunca personeller fazla mesai yaptı.

Türkiye’nin en güzel zemini diye basında yer alan sahamız Karapörü Belediyespor’un bir üst lige çıkmasıyla ekstradan maçlara ev sahipliği yapıyor. 22 Ağustos Salı günü oynanan Karaköprü Belediyespor maçı öncesi 20 Ağustos Pazar günü çimleri koruyan örtüyü kaldırmak zorunda kalırken çimler ciddi şekilde sıcağa maruz kaldı.  120 dakika oynanan maçın ardından 4 gün sonra ise Karaköprü Belediyespor 26 Ağustos Cumartesi günü bir maç daha oynadı.  

Yapılan maçların ardından her sene rutin olarak yapılan ara ekim 40 ton kumlamayla yapılarak sahanın üstü tekrar örtüldü. Ekilen bu tohumlar 7. gününde filiz vermeye başlarken bu tohumların filizlenmesiyle çim eski haline dönecektir.

Şanlıurfaspor Kulübünün basın mensuplarına servis ettiği fotoğraflarda çimlerin kuraklaştığının belirtilmesi doğru değildir fotoğrafta yer alan kumlar ara ekimin yapılmasında kullanılan kumlardır Kamuoyuna duyurulur''

ŞANLIURFA'NIN SICAĞINA FİLELİ KORUMA HABERİ İÇİN TIKLAYIN