Arap atlarının tanımı açısından bu dalda yarış düzenlediklerini ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, geleneksel hale getirdikleri kupa koşularının devam edeceğini söyledi.

Safkan Arap atlarının yarıştığı 3. Geleneksel Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusu, Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Koşuyu izlemeye Başkan Fevzi Demirkol, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Bahattin Yıldız ve Cemil Çadak ve davetliler ile belediye çalışanları katıldı.

5. Koşudaki Haliliye Belediye Başkanlığı Kupası’nı Ferit Yardımcı’nın bindiği 6 numaralı Taşçı Pehlivan kazanırken, yarışta Pekkurt ikinci, Gökkurt isimli at ise üçüncü geldi. Hipodromun protokol tribününde gerçekleştirilen ödül töreninde Başkan Fevzi Demirkol, yarışı kazanan atın sahibi adına Salih Doğantürk'e kupasını ve çiçeğini taktim etti. Başkan Demirkol, Jokey Ferit Yardımcı’ya da günün anısına hediye verdi. Başkan Fevzi Demirkol ayrıca, yarışta ikinci ve üçüncü gelen at sahiplerine de hediyelerini verirken, Hipodrom Müdür Yardımcısı Orhan Tekeş’e de teşekkür plaketi taktim etti.

Kupa töreni sonrası açıklama yapan Müdür Yardımcısı Tekeş, “3. Geleneksel Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusu düzenlendi ve kupa töreni yapıldı. Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Demirkol’a katılımlarından ve ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Haliliye Belediye Başkanlığı Kupa Koşusu düzenlenecektir” diye konuştu.

Başkan Fevzi Demirkol ise Arap atının tanıtımı ve yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusu’nun Arap atı dalında yapıldığının altını çizerek, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve üçüncüsünü düzenlediğimiz Haliliye Belediyesi Kupa Koşusu’nun finalinde kupamızı at sahibine taktim ettik. Haliliye Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz yarışımızın bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Kültürümüze vermiş olduğumuz önemin bir göstergesi olarak Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusu, her sene kendi atımız olan Arap atı dalında yapılacaktır. Üç yıldır bu dalda yapılıyor. Bundan sonrasında da, kendi atımız olan Arap atının tanıtılması, yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi açısında bu dalda olacaktır. Ben katılan değerli protokolümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışı ayrıca, Başkan Yardımcıları Haci Kanduza, Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, Belediye Meclis üyeleri Abdulkadir Altundağ, Cuma Demir, Feyyat Akbaş, İhsan Akyüz Gücüyetmez ve Metin Çadırcı, AK Parti Haliliye Gençlik Kolları Başkanı Abdulhamid Karakeçili de protokol tribününden izledi. Öte yandan, yarışı izlemeye gelen vatandaşlara kumanya ikram edildi