Haliliye Belediye Spor Voleybol Takımı, 2015 yılında kurulmasının ardından mücadele ettiği Bölgesel Amatör Liginde şampiyon olarak Türkiye Voleybol 2. Ligine yükseldi. Bu ligde de özverili şekilde çalışmalarını sürdürerek, başarısından söz ettiren Haliliye ekibi, 2016- 2017 sezonunda mücadele ettiği Voleybol 2. Lig Erkekler 5. Grupta 20 maçta 20 galibiyet alarak eleme yarı finallerine yükseldi. Konya’daki yarı finallerde ve Ankara’daki final müsabakalarında da başarısını sürdüren Haliliye ekibi, grup şampiyonu olarak Türkiye Voleybol 1. Ligine yükseldi.

“SPORA VE SPORCUYA ÖNEM VERİYORUZ”

Haliliye Belediye Spor Voleybol Takımı, kente döndükten sonra Başkan Fevzi Demirkol, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. Sporcuları ve teknik ekibi tek tek tebrik eden Başkan Demirkol, takıma birinci ligde başarılar diledi. Sporculardan Efeler Ligi hedefiyle birinci ligde mücadele etmelerini isteyen Başkan Demirkol, spora ve sporcu verdikleri önemden de bahsetti. Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada Haliliye Belediye Sporun bir takım değil, bir okul da olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Haliliye Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu tarafa salon sporlarıyla ilgileniyoruz. Gençlerimiz bizim için çok değerli bu gençlerimiz bizim geleceğimiz. Geleceğimiz olan gençlerimizin sporla olan buluşmasını temin etmek istiyoruz. Bu bağlamda salon sporlarının tamamında birer takım kurduk. Bu kurduğumuz takımlardan bugün başarısını kutladığımız Haliliye Belediyespor Voleybol takımıdır. Konya’daki elemelerde Şanlıurfa’mızı, Haliliye’mizi temsil ettiler. Elemelerde bir üst gruba çıkmaya hak kazandı ve Ankara’da yapılan birinci lige yükselme müsabakalarında Haliliye Belediyemizi temsilen Türkiye Voleybol 1. Ligine yükselme maçlarında grup şampiyonu olarak birinci lige yükseldiler. Haliliye Belediye Sporun bu voleybol takımı sadece takım değil, bir okuldur. Gençlerimizin çocuk yaştan itibaren spor yapmasını amaçlamaktayız. Bu bağlamda şimdi mücadele edecekleri birinci ligde takımımıza başarılar diliyorum. Başarılarının devamı gelecektir diye temenni ediyorum.”

AK Parti İlçe Başkanı Canpolat ve belediye meclis üyeleri de sporcuları tek tek tebrik ederek, başarılar diledi.

ŞAMPİYON TAKIM BAKAN ÇELİK İLE BİR ARAYA GELDİ

Şampiyon olarak Türkiye Voleybol 1. Ligine yükselip kentin gözdesi olan Haliliye voleybol takımı, programları dolayısıyla kentte bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi. Şampiyonluk kupası kendisine taktim edilen Bakan Çelik, Haliliye Belediyesini ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

VALİ TUNA MAKAMINDA KABUL ETTİ

Şampiyon voleybol takımı, son olarak Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Vali Tuna da, takımı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.