Şanlıurfa’nın yöresel oyunlarından biri olan halk oyunları okulların ve velilerin yoğun katılımıyla 11 Nisan Spor Salonunda gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan müsabakalar açılış seremonisiyle başladı.  

“ŞANLIURFA’YI TÜRKİYE’DE TEMSİL EDECEK TAKIM ÖNEMLİ”

Halk oyunlarının Şanlıurfa’nın kültürünü yansıttığını belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, gerçekleştirilen müsabaka sonucunda dereceye girerek Şanlıurfa’yı Türkiye’de temsil edecek takımın önemli olduğunu söyledi.

Takımların her birine başarılar dileyen İl Müdürü Keşküş, “Yarışmaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. Umarım Fairplay çerçevesinde bir yarışma olur. Yarışmanın galibi Şanlıurfa’yı Türkiye’de temsil edecek ve bu çok önemli yarışmaya gösterdiğiniz yoğun ilgi ve katılım içinde ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Gençler grubunda Endüstri Meslek Lisesi şampiyon olurken Yıldızlar grubunda ise Karaköprü Ortaokulu şampiyon oldu.

Performansların alkış aldığı müsabaka sonunda şampiyon olan grupların madalyalarını Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Şube Müdürü Murat Bağış ve Halk oyunları il temsilcisi Şükrü Üzüm takdim etti.

Ödül töreni müdürlerin öğrencilerle birlikte halay çekmesiyle son buldu.