Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesi Beden Eğitimi Spor Salonunda yapılan özel yetenek sınavlarına 450 bayan, 1478 erkek olmak üzere toplamda 1928 aday müracaatta bulundu. Yapılan sınavları yerinde inceleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın; “Üniversitemizde Müzik, Resim-İş ve Beden Eğitimi özel yetenek sınavları devam etmekte. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna bu sene rekor başvuru oldu. toplamda 1928 öğrenci başvuruda bulunmuş, 4 gün sürecek olan sınav sonunda 20’sı bayan 30’ü erkek toplamda kazanan 50 öğrenci Üniversitemize yerleşmeyi hak kazanacak. Sıvana girecek tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Sınavlarının tamamının kayıt altına alındığını, adayların aldıkları puanı an an ekranda gördüklerini söyleyen Rektör Taşaltın, “Özel yetenek sınavları; resim, müzik, beden eğitimi sınavlarının tamamının kayıt altına alıyoruz. bugün yapılan sınavlar için salonun dışına kurduğumuz dev ekran sayesinde adayların aldıkları puanları ekranda adayın aile ve yakınları da izleyebilmektedir” diye konuştu.

Bugün sabah başlayan iki aşama şekilden yapılacak olan sınavlarda 35 kişilik bir ekip görev alıyor.
 Rektör Ramazan Taşaltın daha sonra Üniversitenin Müzik bölümünde sınava giren öğrencileri ve sınav salonunu ziyaret ederek burada sınava giren öğrencilere başarılar diledi. Taşaltın, Harran Üniversitesi’nin tercih edilen bir üniversite olduğunu ifade ederek, sınavlara aşırı başvurunun olduğunu söyledi. Ramazan Taşaltın, burada sınava girecek olan bazı öğrencilerle kısa bir sohbet yaptı.