BAL Ligi'nde şampiyon olarak Şanlıurfa'yı 3. ligde temsil etmek isteyen Karaköprü Belediyespor hedefine yaklaşırken, grupta lider girdiği son hafta maçında Malatya ekibi İnönü Üniversitesi'ni mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etmek istiyor. Karaköprü ekibi, Şehitkamil deplasmanında aldığı galibiyet ve rakibi Araban'ın 11 Nisan karşısında puan kaybetmesiyle ligde son haftaya lider girerken, son hafta maçını da kazanıp grubun şampiyonu olmaya kilitlendi. İnönü maçının hazırlıklarına başlayan kırmızı siyahlı ekipte futbolcuların ve teknik ekibin moralinin yüksek olması dikkatlerden kaçmadı.

Karaköprü Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Kudat, ligin son haftasına lider girmelerinin kendilerine gurur verdiğini dile getirirken, tek hedeflerinin önce İnönü maçını kazanıp grubu lider bitirmek, sonra da Mardin'i mağlup edip 3. lige çıkmak olduğunun altını çizdi.

 Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Bedih Şahapoğlu bugüne kadar çok mücadele ettiklerini ve şampiyonluğu istediklerini belirterek, pazar günü kendilerine yarayan sonuçların ortaya çıkmasıyla hak ettikleri liderlik koltuğuna oturduklarını kaydetti. Şahapoğlu, "Takımımızın bu günlere gelmesinde gerek Belediye Başkanımız Metin Baydilli gerekse kulüp başkanımız Mehmet Kudat'ın, yönetimimizin, futbolcularımızın ve taraftarımızın çok büyük emeği var. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu dakikadan sonra pazar günü oynayacağımız İnönü Üniversitesi maçına odaklandık. Tek amacımız bu maçı kazanarak grubu lider bitirmek ve play off oynayacağımız Mardinspor maçını da kazanarak takımı 3. lige çıkarmaktır. Ben taraftarımızdan ve tüm Şanlıurfa'dan destek istiyorum. İnşallah takımımızı hep beraber şampiyon yapacağız" diye konuştu.

Karaköprü Belediyespor,  9 Nisan Pazar Günü 15.00'te Faruk Çelik Spor Tesislerinde oynayacağı maçtan galip gelmesi halinde grubunu lider tamamlayacak ve 3. lige yükselme maçında 1. grubun lideri Mardinspor ile karşılaşacak.