Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olarak 3. Lige çıkma mücadelesi veren Karaköprü Belediyespor, ligde bitime 1 hafta kala liderliğe yükselerek şampiyonluğun en büyük adayı konumuna geldi. Deplasmanda Şehitkamil Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Karaköprü ekibi, 11 Nisanspor'un da sahasında Araban Belediyespor'dan puan almasıyla liderliğe yükseldi.

Şehitkamil İlçe Stadında oynanan maça Karaköprü Belediyespor etkili başlarken, ilk dakikalarda bir kafa vuruşu direkten döndü. Sonraki dakikalarda oyun ortada geçerken, ilk yarının son anlarında Karaköprü Belediyespor'un bir topu daha direkten döndü, ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıda Karaköprü Belediyespor daha etkili olurken, 53. dakikada Serhan Karahan'ın golüyle 1-0 öne geçti. 2 dakika sonra Şehitkamil Belediyespor beraberliği yakalarken, 66. dakikada kaptan İbrahim Ülüm penaltı golüyle takımını tekrar öne geçirdi. 71. dakikada da Muhammet Kurt'un golüyle Karaköprü Belediyespor  3-1 öne geçti ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Maçtan sonra soyunma odasında büyük sevinç yaşanırken, bitime bire hafta kala Karaköprü Belediyespor liderliğe yükseldi. Karaköprü Belediyespor ligin son haftasında Malatya ekibi İnönü Üniversitesi ile karşılaşacak.

Maçtan sonra konuşan Karaköprü Belediyespor Başkanı Mehmet Kudat, çok büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek önce ligi zirvede bitirmek sonra da play off maçında galip gelerek 3. lige yükselmek istediklerini söyledi. Başkan Kudat, "Çok güzel bir galibiyet aldık, tüm hocalarımı ve oyuncularımı tebrik ederim. 11 Nisanspor'un da Araban'dan puan almasıyla hak ettiğimiz liderliğe yükseldik. İnşallah son hafta sahamızdaki maçı kazanıp grubumuzu şampiyon tamamlayacağız. Ondan sonra da Mardinspor'u play off maçında yenip istediğimiz 3. Lig'e yükseleceğiz. Ben herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Bedih Şahapoğlu ise deplasmanda güzel bir galibiyet aldıklarını ve hedeflerine doğru ilerlediklerini dile getirdi. Şahapoğlu şöyle konuştu: "Karaköprü Belediyespor'u hak ettiği 3. lige çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün de bu istekle sahaya çıktık. Zaman zaman kötü oynadığımız dakikalar olsa da oyunun genelinde üstün oynadık ve kazandık. 11 Nisanspor da Şanlıurfa'da işimize yarayacak güzel bir sonuç aldı. Bu dakikadan sonra haftaya oynayacağımız maçı düşünmeye başladık ve o maçı da kazanarak grubu lider bitireceğiz. Tüm futbolcularımı, yöneticilerimizi ve taraftarlarımızı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum."

Karaköprü Belediyespor'u Şanlıurfa girişinde ve tesislerde taraftarlar karşılarken, takım ve taraftarlar liderliği birlikte kutladı.