Sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücü kullanılarak bölge halkının bireysel ve toplumsal gelişiminin sağlanması, sporun yaygınlaştırılması ve spora olan ilginin arttırılmasının hedeflendiği “Kardeşlik ve Spor Turnuvaları” kapsamında kentte Sokak Basketbolu’nun yanı sıra Bisiklet turu da düzenlendi.

Gerçekleştirilen Bisiklet turuna Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Şanlıurfa Bisiklet İl Temsilcisi İbrahim Halil Ünlü, Tesisler ve İşletmeler Şube Müdürü Emrah Yaşar, gençler ve vatandaşlar katıldı.

“UMARIM HALKIMIZ BİSİKLETÇİLERE TRAFİKTE YARDIMCI OLUR”

Sporu seven biri olduğunu belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, gerçekleştirilen bisiklet turuna severek katıldığını keyifli bir gün geçirdiğini söyledi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Akıl, Şanlıurfalı halkın bisikleti bir oyuncak bir eğlence aracından ziyade bir ulaşım aracı olduğunu anlayıp trafikte daha saygılı daha güvenli bir yolculuk için bisikletçilere yardımcı olmalarını isteyerek şunları söyledi;

 “Şanlıurfa Bisiklet İl Temsilcimize ve Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze böyle bir organizasyondan dolayı teşekkür ederim. Bende Vali Yardımcısı olarak sporu seven biri olarak yıllarca bisiklete binmiş biri olarak böyle bir daveti geri çevirmedim son derece keyifliydi İlimizde bu kültürü yaygınlaştırmak iyileştirmek adına güzel bir organizasyon oldu. İnşallah Şanlıurfalı halkımızda bisikleti bir oyuncak bir eğlence aracından ziyade bir ulaşım aracı olduğunu anlayıp trafikte daha saygılı daha güvenli bir yolculuk için bisikletçilere yardımcı olurlar.”

“UMARIM BİSİKLETE BİNME BİLİNCİNİ BİR NEBZE ARTTIRMIŞ OLURUZ”

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ise Spor ve Kardeşlik etkinlikleri kapsamında 100 sporcu ile pedal çevirdiklerini aktararak tura katılım gösteren sporculara teşekkür etti.

Gerçekleştirilen etkinlikle Şanlıurfa’da bisiklete binme bilincini bir nebzede olsa arttırmak istedikleri söyleyen İl Müdürü Keşküş, “Spor ve Kardeşlik etkinlikleri kapsamında bu akşam Bisiklet İl Temsilciliğimizle beraber en az 100 sporcu kardeşimizle bisiklete bindik. Sayın valimizin himayelerinde çok güzel bir etkinlik oldu. Bu bağlamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzde çalışan tüm personel arkadaşlarıma yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.  İnşallah bu etkinlik Şanlıurfa’da bisiklete binme bilincini bir nebze arttırmış olur. Ben tahmin ediyorum ilerleyen günlerde de bunun severlerini göreceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma sporcu kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.