Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezinde özellikle okulların açıldığı bu dönemde en önemli konulara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla küçük yaşlardan itibaren kullanılmaya başlanan genellikle merak edilen, çevre ve arkadaş ortamında kullanılan zararlı alışkanlıklardan, sigara ve benzeri maddeler hakkında seminer düzenlendi.
 
Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi ve Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Müdürlüğü ortak çalışmaları sonucu zararlı alışkanlıklar ve korunma yolları ile ilgili seminer verildi. Seminere Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Hakan KEŞKÜŞ, Gençlik Merkezi Müdür v. Müslüm AKTABUR,  Gençlik Merkezi personelleri, Gençlik Merkezi üyeleri ve gençler katıldı.
 
Seminerde Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Müdürlüğü Rehber öğretmenleri Ramazan KURT ve Ahmet AÇAR tarafından Sigara ve zararları nelerdir.  Korunma yolları nelerdir. Kötü alışkanlıklar ve çözüm yolları hakkında öğrencilere slayt, film ve sinevizyon gösteriminde bulunuldu. İlk olarak Sigara ile başlanılan madde daha sonraki dönemlerde gençlerin gerek ortamları, gerek aile, çevre ve psikolojik sorunlardan dolayı ileriye dönük alkol ve madde bağımlılığına kadar gidebilecek önemli bir yol bulunmaktadır Sigara en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı maddelerden ve en başta kullanılan bir maddedir. Bu tür alışkanlıklardan korunmanın en iyi yolu bu maddeleri kullanmamak, arkadaş ve çevre ortamını dikkat etmek gerekmektedir. Denildi.
 
İpekyol Gençlik Merkezi Müdür vekili Müslüm AKTABUR; Gençlere kaliteli bir hizmet sunmak adına kulüp, kurs ve derslerimizin yanında gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendirmek, onları korumak topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak, sağlıklı bir bünyeye sahip olmalarına istiyoruz. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur atasözüyle de sağlığa verilen önem belirtilmiştir. Sağlıklı insanın zihnide sağlıklı çalışır. Dedi.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Hakan KEŞKÜŞ ise; Güçlü yarınlar için, Güçlü bir Türkiye için geleceğimizin teminatı olan gençlere çok önem veriyoruz. Yine Gençlerin sosyal kişiliklerinin gelişmesi, ruh ve beden sağlılarını korumak adına topluma uyumlu olmalarını sağlamak üzere her zaman gençlerin yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin faydasına olabilecek her türlü Gençlere sportif, sosyal, kültürel, sanatsal yönden her türlü konuda destek olduklarını bundan sonrada olmaya devam edeceğiz dedi. Emeği geçen Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Merkezi ve İpekyol Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Dedi.
 
Konu ile ilgili gençlerle yapılan sohbette İpekyol Gençlik Merkezinde sosyal, sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlerin yanı sıra bilinçlenme ve bilgilendirme faaliyetleri çok önemli bu programın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dediler.  Seminer sonunda katılımcı gençlere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen kitaplar hediye edildi.