Ligin 22. haftasında 25 Mart Pazar günü deplasmanda Darüşşafaka ile karşılaşacak yeşil-siyahlı ekip, bu maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Antrenmandan önce AA muhabirine açıklamalarda bulunan başantrenör Selçuk Ernak, geride kalan hafta Beşiktaş Sompo Japan deplasmanında aldıkları galibiyetin analizini yaptıklarını aktardı.

Ligin son 10 haftası itibarıyla takımların amaçlarına göre çok büyük mücadele içine girdiğini belirten Ernak, şunları kaydetti:

"Biz de play-off resminin içinde yer alabilmemiz için çok kritik bir deplasman olan Beşiktaş Sompo Japan maçına çıktık. Beşiktaş Sompo Japan, karşısında oynaması kolay bir takım değil. İyi oynayan, sert ve tecrübeli bir takım. Biz her ne kadar sakatlıklar sebebiyle eksikler de versek belli prensiplerden geri adım atmıyoruz. Saha içinde ve dışında zorluklarımız oluyor. Bunlara rağmen oynamasını öğrendik. Ligin başından bu yana çok büyük gelişme kat ettiğimizi düşünüyorum. Bu sayede maçların sonunu da daha doğru oynamayı başarabildik. Beşiktaş Sompo Japan maçı bizim için çok önemli bir galibiyet oldu."

Selçuk Ernak, takımda önemli oyuncuların sakatlık yaşadığını ve tedavilerinin devam ettiğini dile getirdi.

Sezon içinde bu tarz sakatlıkların yaşanabileceğini aktaran Ernak, mümkün mertebe sert oynamaya çalıştıklarından bu tarz sıkıntıların normal olduğunu ifade etti.

Geride kalan 21 haftada 13 galibiyete ulaştıklarını anımsatan Ernak, "Çok uzun zamandır play-off resminin içindeyiz. Bu resmin dışında kalmak, yakaladığımız bu noktadan geri adım atmak istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Doğukan Şanlı: "En iyi yerde bitireceğimizi düşünüyorum"

Yeşil-siyahlı ekibin 23 yaşındaki oyuncusu Doğukan Şanlı, play-off için büyük bir avantaj yakaladıklarını ve ilk 7 içerisindeki son 4 takımın aynı puana sahip olduğunu kaydetti.

Sahalarında oynayacakları maçları galibiyetle tamamladıkları takdirde üçüncülüğe kadar çıkma ihtimallerinin olduğunu aktaran genç basketbolcu, "Üçüncülük, inanılmaz bir şey. Özellikle ilk sene yeni çıkmış bir takım için müthiş bir şey. Normal sezonu en iyi yerde bitireceğimizi düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

İki sezondur Sakarya ekibinde forma giydiğini hatırlatan Doğukan Şanlı, "Selçuk ağabey iki senedir bana değer ve iyi süreler veriyor. Ben de onu mahcup etmemeye, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşallah böyle devam eder, takım için her şeyi yapmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un Sırp forveti Nikola Jankovic ise Beşiktaş Sompo Japan maçında sergilediği performansla ilgili, "Her gün buraya daha iyisini yapmak ve rekabet için geliyorum. Rekabetçi bir takımız. Beşiktaş Sompo Japan maçında ben öne çıktım. Her maçta farklı bir oyuncu öne çıkıyor. Amacım, her gün gelip yapabildiğimin en iyisini yapmak." ifadelerini kullandı.