Her geçen gün gelişen ve büyüyen Şanlıurfa’da aktif olarak faaliyet gösteren spor dallarına bir yenisi eklendi. Şanlıurfa’nın ilk ve tek profesyonel Okçuluk Kulübü hizmete girdi. Şanlıurfa Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Murat Alkan MEDYAURFA.COM’a yaptığı açıklama da Şanlıurfa’da şimdiye dek faaliyet göstermeyen bir spor dalını faaliyete geçirdiklerini söyledi. Temel amaçlarının ata sporu Okçuluğu sevdirmenin ve kente kazandırmanın olduğunu ifade eden Alkan ‘’Okçuluk dalının Şanlıurfa’da faaliyet göstermesiyle ilgili herhangi bir girişim olmamıştı. Bu kentimiz için büyük bir eksiklikti. Şanlıurfa’mıza yakışan bir tesis kurduk. Şanlıurfa’da spor dallarına bir yenisi daha eklendi’’ dedi.

Amaçlarının zaman kaybına mahal vermeden, uzun yıllardır edindikleri tecrübeleri geliştirdikleri programla en kısa sürede okçuluğun temel tekniğinin eğitimini vermeleri olduğunu belirten Alkan ‘’Temel eğitim sonunda kurs gören sporseverin seviyesi belirlenecek. Sporseverler okçuluk sporunu ilerideki planlamalarına daha objektif ve gerçekçi bir şekilde yansıtabilecekler’’ dedi.

Alkan, okçuluk sporunun faydalarına ilişkin bilgiler de verdi.

İşte o bilgiler;

OKÇULUK SPORUNUN YARARLARI

Okçuluk, her spor dalında olduğu gibi öncelikle kişinin sağlığını, bedenini olumlu etkiler. Buna bağlı olarak kişinin yaşam standardı ve yaşam planı değişir, kendine güveni artar, konsantrasyonu gelişir ve sosyal çevresindeki pozisyonu olumlu yönde değişir.

Okçuluk beden terbiyesi veren bir spordur. Okçuluk sporunu yapan her insan kendi vücuduna hakim olmayı ve nasıl kullanması gerektiğini iyi öğrenir.

Okçuluk sporu her yaşta insan tarafından rahatlıkla yapılabilir. Stresle baş etmemize yardımcı olur ve eğlencelidir.

Adaptasyon ve motivasyonu güçlendirir. Dikkatli ve duyarlı olmayı sağlar.

Zorlukları yenmeyi öğretir.

Doğru nefes almayı sağlar; doğru nefes alırken daha fazla oksijenin beyne akın etmesiyle beynin verimli çalışmasına sebep olur.

Kalbin dakikadaki atım sayısını düşürür ve kalbi kuvvetlendirir.

İnsana dik bir duruş temin ederek, hareketlerine esneklik ve zarafet kazandırır.

Vücut için çok önemli olan Büyüme Hormonunun (GH) düzenli üretilmesine ve bu hormonun tetiklenmesiyle devreye giren pek çok hormonun da üretilerek vücudun sağlıklı işlemesine yardımcı olur.