Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte çocukları ve gençleri kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Gençlik Spor Şube Müdürlüğü tarafında başlatılan yaz spor okulları her branşta  devam eden kurslarıyla yoğun ilgi görüyor. 

Şanlıurfa büyükşehir belediyesi bünyesinde bulunan  basketbol kulübünde  lisanlı 180 basketcisi 230 kursiyer bulunmakta yaz tatiliyle beraber 7-18 yaş arasındaki kursiyerlerin faydalandığı kurslarda, havaların sıcak geçmesinde dolayı engeliler koordinasyon merkezinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu’nda kurs ve eğitimler devam ediyor.

Gençlik kampları, Futbol, yüzme, tenis, güreş, taekvendo, bilgisayar ve  resim  gibi birbirinden farklı branşları bünyesinde barından Büyükşehir  Belediyesi Spor Kulübü’nün yaz  basketbol kurslarına bir ay içerisinde 700 kişi kayıt yaptırdı. Kız ve erkekler ayrı gruplar şeklinde uzman eğitmenler tarafından haftada 3 gün kursa katılıyorlar. Kursa katılan gençler ise Büyükşehir tarafından sağlanan imkandan dolayı Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkürlerini ifade ettiler.